Skoro jasno
20°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Drsná bitka v nemocnici. Terézia (60) mala lekárke zlomiť nohu!
Zdielať na
Krimi

Drsná bitka v nemocnici. Terézia (60) mala lekárke zlomiť nohu!

TREBIŠOV / V trebišovskej nemocnici údajne 60-ročná žena fyzicky zaútočila na lekárku. Konflikt sa skončil bolestivo. Lekárka má zlomený členok. Pacientka vinu popiera.

Dôvodom bolo malé dieťa

Komunikácia medzi službu konajúcou lekárkou a pacientkou vyústila do fyzického kontaktu. Doktorka má po ňom zlomenú nohu. "Doktorka mala zdvihnuté ruky a ja som jej ich dala dolu. Potom sa zrútila na zem," hovorí pacientka Terézia Čopáková.

"Žena, ktorá lekárku oboma rukami sotila do ramien a hrude. V dôsledku toho spadla na zem," uviedol hovorca Krajskej polície Košice Alexander Szabó. Rozbuškou konfliktu medzi oboma ženami, bola údajne prítomnosť malého vnúčika pacientky na jej izbe. Návštevy na oddelení sú ale zakázané.

Krik a bitka

"Ako si to predstavujete doniesť sem malé dieťa, začala do mňa kričať. Povedala som doktorke, že mi to dovolila sestrička," opisuje udalosti pacientka Terézia.

"Môžeme potvrdiť, že tento skutok sa stal. V tomto momente sa k danej veci nebudeme vyjadrovať, nakoľko všetko je v štádiu vyšetrovania," povedala hovorkyňa zdravotného strediska Svet zdravia Zuzana Gajdošíková.

Kto nesie vinu?

Incident a jeho následky sa stali okamžite hlavnou témou diskusie na chodbách nemocnice. Zdravotníci a pacienti sa rozdelili na dva tábory. Ponaučenie z incidentu si berie aj vedenie. "V poslednej dobe sú niektorí pacienti naozaj drzí. Lekári by mali byť tolerantnejší. To nie je ľudské, asi musela byť dosť nahnevaná," myslia si oslovení ľudia pred nemocnicou.

"Príjmeme určite opatrenia na ochranu našich zamestnancov," dodala hovorkyňa zdravotného strediska Zuzana Gajdošíková. Zlomený členok lekárky je vedený ako pracovný úraz. Konfliktom žien sa po trestnom oznámení zaoberá aj polícia. "Poverený policajt začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdravý," upresnil Alexander Szabó.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy