Jasno
21°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Lekárka za smrť Miška (†4) nemôže, súd ju oslobodil
Zdielať na

Lekárka za smrť Miška (†4) nemôže, súd ju oslobodil

TRENČÍN / Lekárku z nemocnice v Ilave okresný súd potrestal za smrť 4-ročného chlapčeka do väzenie na 30 mesiacov. Uznal ju totiž vinnou za to, že spôsobila smrť malého Miška. Lekárka sa však odvolala a celý prípad skončil mimoriadne prekvapivo.

Slzy v očiach

Matka zosnulého Miška odchádzala z pojednávacej miestnosti so slzami v očiach. Lekárka, ktorá mala spôsobiť jeho smrť je podľa senátu krajského súdu v Trenčíne nevinná.

Miško (†4) dostal v decembri 2009 teplotu a mama ho vzala na pohotovosť. Lekárka mu predpísala lieky a poslala oboch domov. Jeho stav sa ale zhoršoval a preto s ním išli opäť k tej istej lekárke. Scenár sa však opakoval.

Miškovi dala lieky a poslala ich domov

Rodičom tvrdila, že chlapec bude v poriadku. O pár hodín však doma zomrel. Podľa obžaloby lekárka jeho stav podcenila a je za jeho smrť zodpovedná. Okresný súd jej vymeral 30 mesiacov za mrežami. Odvolala sa a o prípade rozhodoval senát na trenčianskom krajskom súde.

Ten rozsudok zrušil a lekárku oslobodil. Podľa predsedu senátu skutok nie je trestným činom a nepodarilo sa dôveryhodne preukázať, že by bola za smrť chlapca zodpovedná práve lekárka. Rodičia Miška zvažujú dovolanie na najvyšší súd.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy