Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Lekárka by mala ísť za smrť Miška (†4) do basy na 2,5 roka!
Zdielať na

Lekárka by mala ísť za smrť Miška (†4) do basy na 2,5 roka!

TRENČÍN / 30 mesiacov nepodmienečne vymeral Okresný súd v Trenčíne detskej lekárke Eve G., ktorú uznal za vinnú z usmrtenia. Lekárka má mať na svedomí smrť 4-ročného Miška. Informácie priniesol denník Nový Čas.

Ako informuje denník Nový Čas, službukonajúca lekárka detskej ambulancie v decembri 2009 opakovane pri vyšetrení štvorročného Miška z Ilavy nebrala do úvahy priebeh jeho ochorenia a dieťa zomrelo.

Lekárka Miška ošetrila a poslala domov

Malý Miško mal ochorieť v lete 2009. Jeho teploty sa vyšplhali až na 40 stupňov a ťažko sa mu dýchalo. Matka s ním utekala na ilavskú pohotovosť, kde ho lekárka ošetrila a poslala domov. Problémy však neustúpili.

"Išli sme na pohotovosť znova. Pani doktorka povedala, že dýchanie je zhoršené pre opuch mandlí a zväčšené uzliny a že to vlastne nič nie je. Vtedy sa najviac hovorilo o prasacej chrípke, mala byť obozretnejšia," cituje Nový Čas matku Miška.

Kardiorespiračné zlyhanie

Príčinou jeho smrti bolo kardiorespiračné zlyhanie v dôsledku hnisavého zápalu pľúc a pohrudnice. Súd lekárku zaradil na výkon trestu do ústavu s minimálnym stupňom stráženia. Zároveň jej zakázal vykonávať lekársku prax na šesť rokov. Rozsudok nie je právoplatný, lekárka sa hneď odvolala.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy