Jasno
13°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Potvrdené! Podozriví z vrážd bosov Diničovcov sú už za mrežami
Zdielať na

Potvrdené! Podozriví z vrážd bosov Diničovcov sú už za mrežami

BRATISLAVA / Za mrežami už sedia obvinení, ktorí majú mať na svedomí aj vraždu Eduarda a Róberta Diniča z 90. rokov. Pre TV JOJ to potvrdil Úrad špeciálnej prokuratúry SR. Informáciu o vyšetrovaní popráv v podsvetí priniesol ako prvý denník Nový Čas.

15 rokov unikali

Eduarda Diniča rozmetala nálož v sobotu 9. mája, keď odchádzal z tenisových kurtov na bratislavských Zlatých pieskoch. Pod chodníkom explodovalo niekoľko kilogramov trhaviny. Telo Eduarda Diniča rozmetala nálož do okruhu sto metrov.

Jeho brata, Róberta Diniča, o pár mesiacov na to rozstrielali na Pribišovej ulici na bratislavskom sídlisku Dlhé diely.  Obe vraždy boli dlhých 15. rokov neobjasnené!

Úradovali ako sýkorky

„Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry predložil (24. 10. 2013) Špecializovanému trestnému súdu návrh na predĺženie lehoty väzby trom obvineným členom zločineckej skupiny „sýkorovcov“ (Ivan C., Jurij F., Martin K.).  Dôvody predĺženia väzby sú – úteková, kolúzna a preventívna," uviedla pre TV JOJ hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Obvinení sú vo väzbe od 25. 9. 2012, a to za zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a vraždu Romana Deáka. V súčasnosti sú v tomto trestnom konaní obvinení aj z vraždy Eduarda Diniča, Róberta Diniča a Daleva Hlavačku. Ide o vraždy osôb, ktoré patrili k tzv. „Diničovcom“.

Tieto osoby sú obvinené aj za iné vraždy, ktoré spáchali ako členovia skupiny „sýkorovcov.“ O prípade informoval aj denník Nový Čas.

Téme sa venuje reportér Richard Bolješik. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

ISIFA, ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy