Polojasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Odseknem tebe aj tvojej dcére hlavu mačetou, vyhrážal sa
Zdielať na

Odseknem tebe aj tvojej dcére hlavu mačetou, vyhrážal sa

ŽAKAROVCE / Odrúbem tebe aj tvojej dcére hlavu mačetou! Takéto nebezpečné vyhrážky počula od svojho priateľa žena zo Žakaroviec. Viac ako rok ju Ladislav znásilňoval a častoval urážkami či nadávkami. Smutné na tom je aj to, že žena trpí vážnymi zdravotnými problémami.

Do jeho domu nesmie chodiť nikto

Ladislav vystrájal vždy, keď bol opitý. Problémy začali približne pred rokom a pol, vtedy sa rodinka do Žakaroviec prisťahovala. Tentokrát ho počas víkendu rozčúlilo, že dcéra jeho partnerky priniesla k nim domov predstaviť svojho priateľa.

Podľa Ladislava cudzí muž v jeho dome nemal čo hľadať. Takéto privítanie by nečakal zrejme nikto. "Ten cigánsky k***t tu nemá v jeho dome čo hľadať. Lebo to je jeho dom a do jeho domu nikto nesmie chodiť," opisuje situáciu nešťastná žena.

Odreže hlavu mne, dcére aj jej priateľovi

Dcérinho priateľa išli preto radšej odprevadiť k autobusu. Nešťastná žena čakala kým násilník zaspí u kamarátky. Deň po tom už išlo za oknami domu o život. "Kričal, že ešte raz ho privedie domov, zoberie mačetu, prv mne odreže hlavu, potom jej a tiež jemu," pokračuje žena.

K činom sa Ladislav našťastie nedostal, žena zavolala svojej dcére, ktorá bola v Gelnici, aby išla agresora udať na políciu. Policajti ho zadržali. Šokujúce je, že ku žene s viacerými chorobami sa už v minulosti správal ako zviera.

Urobí to násilím

"V dôsledku toho schovala pištoľ, ktorú má obvinený muž v legálnej držbe," informuje hovorkyňa policajného zboru Jana Mésarová. "On má také sklony po otcovi. Keď nalieha a ja to nechcem, urobí to násilím. Že potrebuje to vykonať, no tak ma stiahne a väčšinou sa to odohráva v spálni," pokračuje nešťastná žena.

"Gelnickí policajti spracovali podnet na vzatie obvineného muža do vyšetrovacej väzby, hrozí mu až 3-ročné väzenie," dodáva Mésarová. Podľa vyjadrenia ženy, jej zdravotný stav sa pri týchto problémoch radikálne zhoršil. Vraj si dokáže oddýchnuť iba u lekára.

Téme sa venuje reportér Matúš Gavlák. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy