Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Obžalovali starostu, ktorý prijal úplatok 10 000 eur
Zdielať na

Obžalovali starostu, ktorý prijal úplatok 10 000 eur

HUCÍN / Starosta obce Hucín v Revúckom okrese, má toho na rováši viac než dosť. O jeho obžalovaní zo zločinu prijímania úplatku vo štvrtok informoval Úrad špeciálnej prokuratúry. Išlo o sumu 10 tisíc eur, ktorú si vraj starosta obce sám vypýtal od istého podnikateľa.

Samosprávu riadi zástupca

"V priestoroch OÚ Hucín, prijal od istého podnikateľa vopred dojednaný úplatok vo výške 10 tisíc eur," informuje hovorkyňa úradu špeciálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Starosta mal za to odsúhlasiť odpredaj pozemkov, o ktoré mal podnikateľ záujem. Samosprávu teraz riadi jeho zástupca, ten však na obecnom úrade údajne prítomný nebol.

Starosta je vo väzbe viac ako 3 mesiace

Mobilný telefón mal vypnutý. Ľudia z dediny o starostovi veľmi hovoriť nechcú, samospráva však podľa ich slov naďalej funguje. "K tomuto nebudem rozprávať nič," povedal obyvateľ obce.

Prokurátor úradu špeciálnej prokuratúry už starostu obce obžaloval za zločin prijímania úplatku. Aby starosta v páchaní trestnej činnosti nepokračoval, vo väzbe je už viac ako tri mesiace.

Advokát starostu o obžalobe podľa jeho slov ešte nevedel a ako sám povedal, vyjadriť sa teda nemá k čomu. "Nemám žiadnu vedomosť o tom, nič mi nebolo doručené," povedal advokát Alexander Milko.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy