Jasno
18°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Starostu Hucína, obvineného z korupcie, vzali do väzby
Zdielať na

Starostu Hucína, obvineného z korupcie, vzali do väzby

HUCÍN / Starosta obce Hucín je už vo väzbe. Polícia ho obvinila z korupcie. Ako všimné si mal zobrať až 10 000 eur! Prvého muža Hucína kukláči zbalili priamo na obecnom úrade.

Po celý čas sa ukrýval pod bundou

Obvinený starosta sa domov tak skoro nedostane, o jeho väzbe rozhodol Špecializovaný trestný súd. Do Banskej Bystrice priviezla muža policajná hliadka. Po celý čas sa ukrýval pod bundou.

Rozhodovanie bolo krátke, v priebehu hodiny už obvineného muža viezli do väznice. Hlavným dôvodom väzby bola obava z pokračovania v trestnej činnosti. Jeho obhajca sa k prípadu vyjadriť nechcel. Voči rozhodnutiu ale podali sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať najvyšší súd. Keďže je starosta verejným činiteľom, za prijímanie úplatku si vo väzení môže posedieť až 12 rokov.

Zadržali ho pri preberaní úplatku

43-ročného starostu zadržali priamo v kancelárii obecného úradu pri preberaní peňazí policajti. Od istého podnikateľa si vyžiadal úplatok vo výške 10 000 eur. Starosta je už z prijímania úplatku obvinený, prípad má na starosti Národná kriminálna agentúra. Peniaze si mal starosta od muža vypýtať osobne.

"Peniaze mal dostať za to, že odsúhlasí odpredaj pozemkov zo Slovenského pozemkového fondu v prospech podnikateľa," potvrdila hovorkyňa PPZ SR Andrea Dobiášová. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy