Zatiahnuté
14°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Súd oslobodil Zoltána (27). Za brutálnu vraždu mal sedieť 25 rokov
Zdielať na

Súd oslobodil Zoltána (27). Za brutálnu vraždu mal sedieť 25 rokov

TRNAVA / Tragický prepad stávkovej kancelárie spred štyroch rokov v obci Medveďov utkvel domácim v pamäti, ako obzvlášť brutálny. O život pri ňom prišiel zamestnanec, ktorému lupič pravdepodobne v amoku uštedril desiatky rán nožom. Muž útok neprežil. Dnešný verdikt pre obžalovaného bol pre niektorých prekvapením.

Nepriame dôkazy

"Oslobodzuje spod obžaloby Úradu Špeciálnej prokuratúry, Generálnej prokuratúry SR v Bratislave pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy, pretože sú pochybnosti, že skutok spáchal obžalovaný," vyriekol na pojednávaní sudca okresného súdu.

Na tento rozsudok čakal Zoltán 2 roky vo väzbe. Usvedčiť ho mala pachová stopa na vražednej zbrani, ktorú  policajný pes určil spomedzi ôsmich vzoriek. Podľa obhajoby však pachová stopa nie je  priamym dôkazom, keďže obžalovaný Zoltán chodil do stávkovej kancelárie za svojou priateľkou.

Práca po zavraždenom

"Pachová stopa, ktorá bola nájdená na mieste činu, sa tam mohla dostať aj iným spôsobom ako tvrdí obžaloba. Dokazuje to znalecký posudok a aj ďalšie nazbierané dôkazy," uviedol obhajca obžalovaného Tibor Timár.

Iný dôkaz, ktorý by spájal Zoltána s obeťou neexistuje. Paradoxné však je, že po smrti prepadnutého Nandiho, zamestnanca stávkovej kancelárie, Zoltán nastúpil na jeho miesto. "Ľudia toho veľa narozprávajú. To miesto sa uvoľnilo, tak tam nastúpil lebo nemal robotu," vysvetľuje rodinná známa obžalovaného.

Odškodnenie

Zoltán si však už v minulosti jeden rozsudok vypočul. Okresný sud v Trnave ho odsúdil na 25-ročné väzenie. Krajský súd však rozsudok zrušil.  Zoltána spod obžaloby oslobodil, do rečí mu však nebolo. "Vzhľadom na celý tento prípad sme maximálne spokojný s oslobodzujúcim rozsudkom," uviedol obhajca obžalovaného.

"Krajský prokurátor sa na mieste odvolal. Následne sa bude prípadom zaoberať Krajský súd v Trnave ako odvolací orgán," povedala hovorkyňa trnavského súdu Andrea Blašková. 27-ročný Zoltán momentálne zvažuje žiadosť o odškodnenie. Vo väzbe totiž strávil 2 roky a podľa posledného rozsudku súdu ako nevinný človek.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy