Jasno
12°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Policajt (30) z Liptovského Mikuláša mal vykrádať obchody
Zdielať na

Policajt (30) z Liptovského Mikuláša mal vykrádať obchody

VAŽEC / Príslušníci špecializovaného útvaru boja proti korupcii a organizovanej kriminalite zadržali podľa našich informácií viacerých mužov. Sú podozriví z lúpežných prepadnutí v Liptove. Má byť medzi nimi aj policajt z Liptovského Mikuláša. Toho údajne vyšetrujú v súvislosti s pondelkovými ozbrojenými prepadmi vo Važci.

Dva prepady v rozmedzí 10 minút

Najmenej dvaja lupiči prepadli v rozmedzí asi desiatich minút dve predajne potravín. Maskovali sa kuklami, mali zbrane a na útek pripravené zrejme kradnuté auto. To potom neďaleko Tatranskej Štrby podpálili. Všetko toto ich úsilie im pritom vynieslo len pár stoviek eur a zároveň hrozbu až 12-ročného väzenia.

"Jeden bol vysoký (asi 180 cm) a mal asi 25 rokov. Druhého som nevidel, lebo som bol k nemu chrbtom, bol pri dverách," hovorí svedok prepadu Ján Iľavský.

Policajtom, ktorého vyšetrujú v súvislosti s pondelkovými prepadmi vo Važci, má byť podľa našich informácií 30-ročný Ján, ktorý pôsobí na Okresnom riaditeľstve policajného zboru v Liptovskom Mikuláši.

V utorok ho mali zadržať príslušníci špecializovaného útvaru. Kriminalista z Liptova sa ostatné roky venoval odhaľovaniu drogovej a násilnej trestnej činnosti.

Nie je vylúčené, že lúpili aj predtým

Zatiaľ máme oficiálne potvrdené len to, že prípadom z Važca sa skutočne zaoberá Inšpekcia ministerstva vnútra. "K danému prípadu sa momentálne vyjadrovať nebudeme," hovorí hovorkyňa ministerstva vnútra Lucia Kirinovičová.

Na území Liptova došlo od začiatku roka k viacerým trestným činom, ktoré nápadne pripomínajú prepad vo Važci. Keďže páchateľov sa nepodarilo chytiť, nie je vylúčené ani to, že kradla tá istá partia alebo partie. Či v prípade podozrivého policajta padne aj nejaké obvinenie, budeme sledovať.

Téme sa venuje reportérka Veronika Daubnerová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy