Oblačno
15°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Nečakaný zvrat. Smrť utýranej Lucky (†5) vyšetrujú ako vraždu!
Zdielať na

Nečakaný zvrat. Smrť utýranej Lucky (†5) vyšetrujú ako vraždu!

BRATISLAVA / Nečakaný zvrat vo vyšetrovaní! Polícia podľa informácií televízie JOJ zmenila kvalifikáciu trestného činu a smrť utýranej Lucky vyšetruje ako vraždu! Hlavnými podozrivými sú otčim dieťaťa Juraj Hroták a matka Alexandra.

Zmena kvalifikácie skutku

Z trestného činu týrania blízkej a zverenej osoby je vražda. A to na základe zmeny kvalifikácie trestného skutku. Stalo sa tak to, čo nepriamo požadovala Generálna prokuratúra, ktorá stopla dohodu o vine a treste.

V prípade dokázania viny a odsúdenia za vraždu hrozí páchateľovi podľa trestného poriadku až 25 rokov prípadne doživotné odňatie slobody. Lucka oficiálne zomrela 30. septembra 2009.

Život? Nie, strašné živorenie

Bol to strašný príbeh. Milujúci rodičia schopní urobiť čokoľvek pre svoje dieťa. Lucka takéto šťastie nemala. A nepomohli jej ani zodpovední úradníci. Celé roky nikomu nechýbala. A to doslova...

Keď prišla na svet, nič nenasvedčovalo tomu, že to bude život plný utrpenia. Jej biologický otec Milan dcéru nevychovával. Mama žila v jednom z bytov v bratislavskom Ružinove. S partnerom Jurajom. Mužom, ktorý podľa polície za všetko môže!

Telíčko zamknuté v izbe

Lucka bola na tomto svete len päť rokov. Podľa vyšetrovateľa ju utýral na smrť jej otčim. Juraj sa však zachoval mimoriadne chladnokrvne. Nevolal záchranku, aby sa jej po osudnej bitke snažila pomôcť. On nechal nehybné telíčko na posteli, zamkol izbu a bolo vybavené.

Spolu s družkou (36) žili v byte s mŕtvolkou. A to neskutočné tri roky. Lucka nikomu nechýbala. Ani z našich daní plateným úradníkom. Aj vtedy, keď už mala nastúpiť do školy. Pretože školská dochádza je u nás povinná a do školy musí chodiť každé dieťa. 

Zápach prekážal len susedom

Len susedia sa čoraz častejšie ponosovali na neznesiteľný zápach v paneláku. Hnilobný zápach. A matka? Tá s pokojom Angličana svoju mŕtvu dcéru prepoistila v zdravotnej poisťovni. Akoby nič. Akoby ešte stále žila. Bránila sa, že sa bála partnerovej zlosti.

Zlom nastal až v septembri 2012. Do bytu vtrhla polícia. A Lucka sa dočkala pohrebu, aký si zaslúži každá malá duša. 30.septembra 2013 sa dočkala pomníku. Pomníku, ktorý symbolizuje všetky týrané deti. POZRITE SI REPORTÁŽ.

Téme sa venuje reportér Rasťo Striško. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Pripojte sa k nám. Pomôžme týraným deťom na Slovensku. Ďakujeme!

ISIFA/TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy