Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Otčim utýranej Lucky (†5) sa priznal, dostane nižší trest
Zdielať na

Otčim utýranej Lucky (†5) sa priznal, dostane nižší trest

BRATISLAVA / Prípad na smrť utýranej Lucky už má vinníka. Juraj Hroták, otčim dievčatka, sa ku všetkému priznal. Dievčatko bil rukami a v osudný deň Lucku udrel tak silno, že dieťa začalo krvácať do mozgu. Jeho priznanie nie je zadarmo. Prokuratúra s ním uzatvorila dohodu, ktorou si Hroták vykúpil nízky trest.

Dohoda o vine a treste

Otčim utýranej Lucky (†5) Juraj Hroták, pristúpil na dohodu o vine a treste. Inak povedané, ku všetkému sa priznal! Pomohol si tak a namiesto 7 - 15 rokov by mal dostať len tretinu tohto trestu.

Svojim priznaním zrejme poriadne zavaril svojej družke, Luckinej mame, ktorá po celý čas týrania dievčatka bola pri tom.

V osudný deň ju udrel rukou...

Juraj Hroták malú Lucku v osudný deň udrel rukou tak silno, že dievčatko sediace na nočníčku hlavou narazilo do steny. Krvácanie do mozgu znamenalo pre Luciu smrť. To je príčina úmrtia roztomilého dievčatka, ktorého mŕtvolu matka s otčimom po dobu troch rokov ukrývala s ružinovskom byte hrôzy. Na mŕtvolku dievčatka polícia prišla náhodne.

Po rozsiahlom vyšetrovaní a obvinení Hrotáka z týrania dievčatka, sa tento muž rozhodol ku všetkému priznať. Vo štvrtok dopoludnia s bratislavskou prokuratúrou uzatvoril takpovediac jeho životný obchod. Za priznanie sa k týraniu Lucie, si reálne môže odsedieť v base, len tri roky. Ak by šiel do súdneho procesu, hrozilo mu až 15 ročné väzenie.    

Telíčko zamknuté v izbe

Lucka bola na tomto svete len päť rokov. Utýral ju jej otčim. Juraj sa však zachoval mimoriadne chladnokrvne. Nevolal záchranku, aby sa jej po osudnej bitke snažila pomôcť. On nechal nehybné telíčko na posteli, zamkol izbu a bolo vybavené.

Spolu s družkou Alexandrou (35) žili v byte s mŕtvolkou. A to neskutočné tri roky. Lucka nikomu nechýbala. Ani z našich daní plateným úradníkom. Aj vtedy, keď už mala nastúpiť do školy. Pretože školská dochádzka je u nás povinná a do školy musí chodiť každé dieťa. 

Neznesiteľný zápach

Len susedia sa čoraz častejšie ponosovali na neznesiteľný zápach v paneláku. Hnilobný zápach. A matka? Tá s pokojom Angličana svoju mŕtvu dcéru prepoistila v zdravotnej poisťovni. Akoby nič. Akoby ešte stále žila. Teraz sa bráni, že sa bála partnerovej zlosti.

Zlom nastal až v septembri 2012. Do bytu vtrhla polícia a našla nehybné telo malej Lucky. Tá v apríli 2013 našla svoj pokoj. Na ružinovskom cintoríne ju pochoval odvolaný arcibiskup Bezák. S Luckou sa prišli rozlúčiť desiatky cudzích ľudí...

Pripojte sa k nám. Pomôžme týraným deťom na Slovensku. Ďakujeme!

TV JOJ/Nový Čas

Súvisiace články

Najčítanejšie správy