Oblačno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Trest za marihuanu. Sudkyňa prerušila pojednávanie kvôli maďarčine
Zdielať na

Trest za marihuanu. Sudkyňa prerušila pojednávanie kvôli maďarčine

TRNAVA / 47 tisíc dávok marihuany a predpokladaný zisk 240 000 €. Toľko by zarobili obžalovaní v prípade marihuanového laboratória v dunajskostredskom okrese. Rozsudok nepadol na súde ani tento týždeň. Sudkyňa totiž prerušila zdĺhavé pojednávanie pri záverečných rečiach.

Potrebovali preklad do maďarčiny

Predsedkyňa senátu prerušila pojednávanie po ôsmich hodinách. A to preto, že záverečné reči potrebovali preklad do maďarského jazyka. Dvaja z troch obžalovaných sú totiž občanmi Maďarska.

Alexander Hariš prezývaný "Turek", údajne vplyvný muž v maďarskom podsvetí, jeho záhradkár, ktorý sa mal podla prokuratúry o marihuanu starať a na slobode stíhaný bývalý šéf kriminálky v Galante Jozef Molnár.

Majiteľ pozemku mal spolupracovať pod nátlakom

Trojicu usvedčuje majiteľ pozemku Léhel Horváth, ktorý mal pri drogovom biznise spolupracovať pod nátlakom. Nehovoriac o tom, že práve jeho pozemok ukrýval mŕtvoly a cigaretovú linku. O čom ako inak, taktiež roky nevedel.

O rozruch na Okresnom súde v Trnave sa postarala manželka obžalovaného Hariša. Po dohovore s predsedkyňou senátu sa doteraz mohli na pár minút so svojím drahým rozlúčiť. Tentokrát však sudkyňa povedala striktne nie, čo dala ex manželka patrične pocítiť justičnej stráži. "nech má nechá na pokoji," povedala.

Rozhodnúť sa má v pondelok

Prokurátor trnavskej krajskej prokuratúry navrhuje trojici obžalovaných trest v dolnej hranici z drogovej trestnej činnosti a to minimálne 10 rokov vo väzení. Obhajoba navrhuje oslobodenie. Rozsudok by mal padnúť na budúci týždeň v pondelok.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy