Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Muž (38) mal fotiť nahého chlapca. Necítim sa vinný, tvrdí
Zdielať na

Muž (38) mal fotiť nahého chlapca. Necítim sa vinný, tvrdí

HUMENNÉ / Muž (38) z Humenného mal zdrogovať žiaka základnej školy a neskôr ho mal nahého fotografovať. Odborníčka zdôrazňuje, že jeho údajné vyčíňanie sa nemuselo skočiť iba pri fotografovaní. Muž mal svoje obete hľadať cez sociálnu sieť.

Marihuana a fotenie nahých fotiek

Muž (38) mal maloletých lákať s tým, že pracuje ako fotograf a oni sú pre neho vhodným objektom. A práve za týmto účelom si potom dohodli stretnutie. Naň však mal už údajný fotograf priniesť aj fľašu vodky. A to nie je všetko.

"Obvinený muž si mal zadovážiť marihuanu, ktorú ponúkol na fajčenie mladistvému. Neskôr ho mal naviesť na fotenie bez spodného prádla," uviedla hovorkyňa polície Jana Migaľová.

Obvinený: necítim sa vinný

"Ja som nič nespravil a necítim sa vinný. A obvinili ma z ťažkého zločinu, ktorý absolútne nemá súvis s tým, čo som spravil, chápete?" pýta sa obvinený. Muž síce pochádza z Humenného, no trvalý pobyt má v Bratislave. Práve tam v jeho byte policajti urobili domovú prehliadku.

Údajne našli fotografie viacerých mladistvých. Muž je teraz síce vo väzbe, no odborníčka varuje, že jeho údajné správanie nemuselo skončiť iba fotografovaním. "Už nestačí to, že ich len fotografuje. Potom už chce tie deti mať blízko. Vylúčiť sa to nedá, že by on obchytkával alebo by s ním chcel mať aj pohlavný styk," hovorí sexuologička Danica Caisová.

Práve preto, aby obvinený v trestnej činnosti nepokračoval, Okresný súd v Humennom ho vzal do väzby. "Obvinený podal voči tomuto rozhodnutiu sťažnosť a Krajský súd v Prešove túto sťažnosť zamietol," uviedol Michal Drimák, hovorca Krajského súdu v Prešove.

Obvinený: chcú mi uškodiť

"Chcú mi uškodiť a chcú, aby som nejakým spôsobom mal s tým problém," hovorí obvinený. "On sa bojí. On veril, že ho nechytia a veril si, že je to kóšer. 99 % deviantov sa bráni tým, že si to niekto na nich vymyslel," dodáva Caisová.

Muž čelí obvineniu z výroby detskej pornografie a drogovej trestnej činnosti. Hrozí mu 15-ročné väzenie. Odborníčka však upozorňuje, že človek v jeho postavení sa len tak ľahko nevzdá.

Pripomeňme, že muž v s rovnakým menom a priezviskom pracoval pred pár rokmi na vysokom poste v rámci jedného z ministerstiev. "Je pravdou, že tí ľudia, ktorí sú na vyššom spoločenskom stupni, tak si to vedia ošetriť. Keď ich aj chytia, tak použijú všetky dostupné páky, aby sa vyhli akémukoľvek postihu," uviedla Danica Caisová, sexuologička.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy