Jasno
17°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Čistenie cisterny sa stalo mladíkovi (†27) osudným
Zdielať na

Čistenie cisterny sa stalo mladíkovi (†27) osudným

ZVOLENSKÁ SLATINA / Veľká tragédia sa stala v pondelok v areáli firmy vo Zvolenskej Slatine. Zahynul tam 27-ročný muž, ktorý čistil cisternu. Spolu s kolegom sa nadýchal nebezpečnej látky. Druhý muž je hospitalizovaný vo zvolenskej nemocnici.

Stav druhého muža je stabilizovaný

27-ročný Marcel mal v areáli firmy údajne čistiť cisternu. Dovnútra vliezol bez dýchacej masky, čo sa mu stalo osudným. Nadýchal sa nebezpečných výparov a odpadol.

Jeho 38-ročný kolega, ktorý sa mu pokúšal pomôcť, sa dostal von v poslednej chvíli, no upadol do bezvedomia. Staršieho z mužov odviezli do zvolenskej nemocnice. Jeho stav by mal byť stabilizovaný a je mimo ohrozenia života. "Záchranári vytiahli postihnuté osoby z cisterny a poskytli im prvú predlekársku pomoc," tvrdí hovorca HaZZ Erik Piater.

Dvojica len pred nedávnom oslávila výročie

"Muž, ktorý prežil je hospitalizovaný na JIS interného oddelenia. Bol intoxikovaný a kontaminovaný chemickou látkou," informuje hovorkyňa nemocnice Marta Csergeová.

Podľa našich informácií sa muži otrávili výparmi z takzvaného síričitanu amónneho, ktorý tam bol pred tým uskladnený. Látka sa používa  v poľnohospodárstve.

Marcelova žena je zo smrti milovaného manžela zrútená. Od rána jej nedvíhal mobil, a tak začala tušiť, že sa stalo niečo zlé. Dvojica iba pred nedávnom oslávila ročné výročie svadby. Nad okolnosťami tragédie zatiaľ visí veľký otáznik. Firma, v ktorej k nešťastiu došlo, sa venuje poľnohospodárskej výrobe a k ničomu sa zatiaľ nevyjadrovala.

Na miesto boli ešte v ten deň pracovníci z inšpektorátu práce. Budú preverovať či boli dodržané presné postupy a kto pochybil.

Téme sa venuje reportérka Katarína Kováčiková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Policajné auto_nápis polícia_ilustračné foto_bytovka

TV JOJ/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy