Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Dom hrôzy v Žakovciach je opustený, Ján (45) sedí vo väzbe
Zdielať na

Dom hrôzy v Žakovciach je opustený, Ján (45) sedí vo väzbe

ŽAKOVCE / Uplynulo už 5 mesiacov od brutálnej vraždy v Žakovciach (okr. Kežmarok). Dedinčanov teraz ale najviac zaujíma to, čo sa stalo s mužom, ktorý beštiálne zavraždil svoju družku. Kým jedni by ho najradšej videli do konca života za mrežami, druhí sa za neho modlia.

V malej dedine sa zabúda ťažko

V malej dedine sa na takéto udalosti zabúda veľmi ťažko. Muž, ktorý odrezal svojej družke hlavu, tak tomu by v daný moment uveril zo Žakovčanov málokto. Žiaľ, bolo to presne tak. "Stále to tu mám na očiach. Vždy, takže viete jak to...," hovorí sused.

Dom zostal prázdny, zrejme sem ani nikto tak často nechodieva. Príbuzným sa zrejme zhnusila aj úroda, ktorá v ovocnom sade zostala. "Oni len prídu, pokosia a idú preč. Dovnútra nikto nevojde. Ešte je to všetko zapečatené," hovorí sused.

Ľudia sa pýtajú, čo sa stalo s mužom

Aj keď sa v Žakovciach o vražde už veľmi nehovorí, ľudia, ktorí chodia okolo domu, kde sa odohrala tragédia, sa pýtajú, čo sa vlastne stalo s mužom, ktorý takúto beštiálnosť urobil. "Tak viete, že to každého zaujíma. Čo s ním je, že ako to bude ďalej pokračovať, aký trest dostane," hovorí obyvateľka Žakoviec. "Tak vraj je v base, ale že si všetko pamätá, že to ľutuje a že vie, čo urobi," dodáva ďalšia obyvateľka dediny.

"Okresný súd v Prešove vzal obvineného do väzby a vzal ho tam preto, aby neušiel po prípade, aby nepokračoval v páchaní trestnej činnosti," hovorí hovorca krajského súdu v Prešove Michal Drimák.

Toho sa ľudia obávali najviac, aby ho po psychiatrickej liečbe nepustili na slobodu. Ján totiž nie je ešte ani obžalovaný. V dedine ho už väčšina nechce nikdy vidieť, no sú aj takí, ktorí sa za neho modlia. "Poviem vám pravdu aj na omšu som dal...viete jak to je, keď idete okolo domu stále vám to rezonuje v hlave," hovorí obyvateľ Žakoviec.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy