Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Alžbeta (73) naletela falošnému vnukovi. Obral ju o 2 000 €
Zdielať na

Alžbeta (73) naletela falošnému vnukovi. Obral ju o 2 000 €

NITRA / Ďalšia dôchodkyňa naletela podvodníkom. Vzali jej všetky úspory. Vymysleli si príbeh s jej vnukom, načo im aj naletela. 73-ročnú ženu tak doplietli, že išla do banky vybrať všetky peniaze

Zavolal jej falošný vnuk

Obyčajný telefonát na pevnú linku. Tak presne tak sa všetko začalo. 73-ročnej žene zavolal neznámy muž a predstavil sa, ako jej vnuk. "Potrebujem od teba pomocnú ruku. No a ja ako dobrá starká som povedala, že dobre...," hovorí pani Alžbeta.

Potrebuje vraj 4 000 eur na kúpu bytu. Dobrácka žena povedala, že sa musí pozrieť do vkladnej knižky. "Ďalší telefonát, ešte si to nenašla, ešte nevieš koľko by si mohla dať," opisuje situáciu Alžbeta.

Pani Betku, muž, ktorý sa vydával za jej vnuka doslova bombardoval niekoľkými telefonátmi. Trvalo to zhruba pol hodinu. "Vravím naozaj chce ten byt mať tak som sa pozbierala a odišla som do sporiteľni," pokračuje Alžbeta.

Z banky vybrala 2 000 €

Z banky dôchodkyňa vybrala 2 000 eur, peniaze určené na vlastný pohreb. Falošný vnuk však tvrdil, že vybavuje prepis bytu a po peniaze ide úradníčka.

Išlo o tak drzých podvodníkov, že žena si napokon peniaze prišla zobrať priamo do bytu. "Ona hneď hovorí, ja som pani Nováková, Atila ma poslal...," hovorí Alžbeta.

Alžbeta: Vždy som hovorila, že na také by som neskočila

Až pár minút po odchode si pani Betka uvedomila, že ide o podvod. Potvrdil jej to aj vlastný vnuk, ktorý o ničom nevedel. "To som vždy povedala, že na takéto by som neskočila, že by som dva krát otvorili uši alebo oči," tvrdí pani Alžbeta.

Dôchodkyňa po tejto skúsenosti odkazuje ostatným nasledovné. "Hneď na prvú vetu treba rozmýšľať, nenechať sa lebo oni využijú tie momenty," dodáva Alžbeta. "V prípade, že v občanoch vzbudí takýto telefonát podozrenie, môžu bez obáv na policajné číslo 158," uviedla hovorkyňa nitrianskej polície Božena Bruchterová.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy