Oblačno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Nepoučiteľní dôchodcovia. Muž ich obral o 14 000 €
Zdielať na

Nepoučiteľní dôchodcovia. Muž ich obral o 14 000 €

RIMAVSKÁ SOBOTA / Aj napriek desiatkam upozornení, sú dôchodcovia stále nepoučiteľní. Svedčí o tom aj prípad z Rimavskej Soboty. Starší manželia sa dali oklamať a mužovi v telefóne uverili, že je ich synovec. Vymámil od nich tisíce eur.

Muž (69) vybral z banky tisíce

Muž, ktorý starší pár okradol sa v telefóne predstavil ako ich príbuzný Martin a žiadal ich o väčší obnos peňazí. Až 14 000 eur. Údajne ich potreboval na nejaké aktivity a manželia sa rozhodli, že synovca štedro podporia. A to bez toho, aby si to akokoľvek overili.

69-ročný muž sa teda vybral do banky a z účtu vybral tisíce eur. Dôchodca prešiel z banky iba pár desiatok metrov, pred miestny daňový úrad a obálku odovzdal údajnému pánovi Novákovi. "Pátrame po páchateľovi, ktorý je zavalitejšej postavy a má snedú pleť. Má okolo 40 rokov a výšku do 175 cm. Má krátke hnedé vlasy a vysoké čelo," opisuje páchateľa hovorkyňa banskobystrických policajtov Mária Faltániová.

Mužovi hrozí až 5-ročné väzenie

Za prečin podvodu mu hrozí 1 až 5 ročné väzenie. Toto však nie je jediný prípad o ktorom sme vás informovali. O stovky eur prišla v tomto roku podobným spôsobom aj dôchodkyňa z Rimavskej Soboty, ktorá zhodou okolností býva na tom istom sídlisku ako podvedený dôchodca. "Hovorím tu máte, osem stoviek som vypočítala," hovorí oklamaná dôchodkyňa.

Podvodníci úradovali aj minulý rok. Štyri dôchodkyne z okresu Rimavská Sobota a Tornaľa im spolu odovzdali 17 400 eur. Piata z nich sa podviesť nedala.

Zavolala totiž naspäť svojmu synovi a opatrnosť zachránila jej úspory.
"Aby dôchodcovia neprišli o našetrené peniaze, mali by si takéto informácie overiť, či sú pravdivé. Mali by to urobiť ešte pred tým, ako peniaze odovzdajú neznámym osobám," odporúča Faltániová.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Peniaze_eurá_bankovky_mince

isifa.com

Súvisiace články

Najčítanejšie správy