Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Pri požiari maštale v Kráľovej pri Zvolene sa zranil hasič
Zdielať na

Pri požiari maštale v Kráľovej pri Zvolene sa zranil hasič

ZVOLEN / KRÁĽOVÁ - Padajúce kusy horiaceho plechu v noci zranili zvolenského hasiča. Spolu s kolegami zachraňoval horiaci hospodársky dvor v Kráľovej. Napriek intenzívnemu zásahu sú škody obrovské. V maštaliach totiž zhorel všetok dobytok a niekoľko traktorov.

V maštali uhoreli zvieratá

V plameňoch bol celý hospodársky dvor. Horelo v maštaliach plných zvierat, majiteľka prišla aj o dva traktory a navyše o tony sena pripraveného na zimu.

"Bol zachvátený celý stoh, ktorý stál pri neďalekom dome. Požiar sa už rozširoval na časť hospodárskej budovy," hovorí veliteľ zásahu z Hasičského a záchranného zboru vo Zvolene Martin Jaso.

Nad skazou zalamoval rukami aj pomocník, iba ťažko hľadal slová. Zvieratá pár hodín predtým zatváral do maštale. Mnoho z nich nestihli zachrániť. "Vyviedlo sa 6 kusov rožného dobytka, bohužiaľ, 8 kusov nám uhorelo," doplnil veliteľ zásahu.

Hospodárske budovy ľahli popolom. Zo striech padali škridle a prehorené kusy trámov. Jedného z hasičov zasiahol padajúci plech. Popáleniny mu museli ošetriť. Podľa našich informácií zranenia vážne nie sú.

Zrejme nešlo o náhodu

Majiteľka takmer prišla aj o strechu nad hlavou, dom pred plameňmi zachránil rýchly zásah. Šokovaná žena na kameru hovoriť nechcela. "Škody boli predbežne vyčíslené na 20 000 eur," povedal hovorca Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici Erik Piater.

V tomto prípade ale nešlo o žiadnu náhodu. Hasiči už zistili, že požiar zrejme niekto založil úmyselne. Páchateľ ale známy zatiaľ nie je.

Téme sa venuje reportérka Katarína Kováčiková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy