Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Šofér jazdil s takmer 4 promile, dal dole motorkára
Zdielať na

Šofér jazdil s takmer 4 promile, dal dole motorkára

BANSKÁ BYSTRICA / Mladý Banskobystričan sa po sídlisku preháňal na aute, hoci mal poriadne pod čapicou. Policajti mu namerali takmer 4 promile. Po náraze do iného auta chcel pokojne odísť domov. Hazardoval aj motorkár na Šturci. Otáčal sa v neprehľadnej zákrute a takpovediac "dal dole" ďalšieho motorkára.

Otáčal sa tam, kde to nevedia ani profesionáli

Hazardér spôsobil nehodu na horskom priechode Šturec. 31-ročný Milan z Banskej Bystrice sa chcel na motorke otočiť, vybral si na to poriadne neprehľadnú zákrutu. Prichádzajúci maďarský motorkár už nemal žiadnu šancu a narazil doňho v plnej rýchlosti.

"Je dosť ťažký na zákruty a veľa motorkárov sa tam chodí vyblázniť, aj profesionálni vodiči tam majú problémy," tvrdí Erik Mydliar z ASOS B. Bystrica.

Obaja muži sa pri zrážke zranili. Maďarský vodič  dopadol horšie, utrpel zlomeninu kľúčnej kosti. Oboch previezli  do banskobystrickej nemocnice.

Prečo nabúral, zistili až v nemocnici

Skutočné nervy zo železa musel mať 28-ročný Banskobystričan, ktorý chcel po havárii pokojne odísť domov. Auto nechal nabúrané v strome. Zastaviť ho ale stihli policajti, ktorí ho posadili do sanitky a poslali na odber krvi.

Až v nemocnici prišli na to, prečo skončil v strome, mal takmer 4 promile. Riskantnou jazdou pomedzi paneláky však ohrozil nielen seba, no mohol zraniť aj chodcov. Pred nárazom do stromu v úzkej uličke iba tesne minul chodník. Nie je preto prekvapením, že ihneď prišiel o vodičský preukaz.

"Nie je vylúčené, že to bude prekvalifikované na trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," informuje hovorkyňa policajného zboru Petra Vašková.

Téme sa venuje reportérka Katarína Kováčiková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy