Skoro jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Slovák (21) mal v Anglicku zavraždiť svojho domáceho
Zdielať na

Slovák (21) mal v Anglicku zavraždiť svojho domáceho

NORTHAMPTON / Mladý Slovák čelí obvineniu z brutálnej vraždy. Na severe Anglicka mal začiatkom apríla zavraždiť 48-ročného muža. Niekoľkými ranami sekerou do hlavy mu spôsobil smrteľné zranenia. Prípad je už pred súdom.

Timothy Slováka u seba ubytoval

Dvadsaťjedenročný, údajne duševne chorý muž, Kristián Kopčo mal v noci 3. apríla v anglickom meste Northamptone zavraždiť 48-ročného Angličana.

Timothy Kean poskytol Kristiánovi ubytovanie. Vtedy ešte netušil, že ho tento mladý muž zabije. Viac než 21-krát ho mal seknúť do hlavy sekerou. Potom z bytu odišiel.

Pred incidentom mal zatelefonovať kamarátke a údajne sa sťažoval, že Timothy ho nadrogoval a znásilnil, a preto sa ho teraz chystá zabiť. Krátko na to sa jej priznal, že ho zabil. Policajti ho zadržali okolo pol štvrtej nadránom.

Ministerstvo o prípade nevie

Slovenské Ministerstvo zahraničných vecí nemá k tomuto prípadu informácie. "Náš zastupiteľský úrad v Londýne nebol o tomto prípade oficiálne informovaný, ani požiadaný o pomoc," povedal hovorca Boris Gandel.

Northamptský Korunný súd Kristiána zadržal na dobu neurčitú. Vrchný inšpektor sa k prípadu vyjadril, že je správne, že aj v tomto prípade súd spravodlivo pracuje. A aj keď sú podobné prípady našťastie veľmi vzácne, výsledok ukazuje, že tí, ktorí sa dopúšťajú trestného činu budú riešení zodpovedne prostredníctvom trestného súdnictva.

Téme sa venuje reportér Juraj Hajdin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy