Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Nikola (17) pichla otčima (†36), odsedí si 3,5 roka
Zdielať na

Nikola (17) pichla otčima (†36), odsedí si 3,5 roka

BANSKÁ BYSTRICA / Tri a pol roka! Toľko si odsedí 17-ročná Nikola za vraždu svojho otčima. Priamo z pojednávacej miestnosti ju eskortovali do väznice. Nikola vraždila ešte ako 15-ročná. Dôvodom bola hádka.

Namiesto školy, väzenie

O osude dievčaťa rozhodol vo štvrtok krajský súd. Z pojednávania ju odviedli s putami na rukách. Stredoškoláčka si tak dnešným dňom začala odpykávať tri a pol ročný trest. Vražda sa stala pred dvomi rokmi v kremnickom paneláku. Dievča bolo svojho otčima priamo do srdca. Nôž mal 20 centimetrovú čepeľ. Zomrel pred očami šokovaných susedov,ešte pred príchodom sanitky. Podľa súdu útoku predchádzať hádka.

Mal ju obťažovať

Otčim vtedy dievča nechcel pustiť za kamarátkami. Nikola sa bránila tvrdeniami, že ju Vladimír sexuálne obťažoval a to malo byť spúšťačom jej skratového konania. Príbuzní obete to ale odmietajú.

"Bol to človek, ktorého som rešpektovala, napriek tomu že bol mladší. Keď raz povedal nie, tak sa s ním nedalo hádať. A to sa jej asi nepáčilo," hovorí príbuzná obete. Pri výške trest senát prihliadal na to, že je mladistvá. Rozsudok je právoplatný.

Téme sa venuje reportérka Katarína Kováčiková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy