Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Okrskári v Humennom: Problémových si už poznáme
Zdielať na

Okrskári v Humennom: Problémových si už poznáme

HUMENNÉ / Policajné okrsky neodmysliteľne patria k strážcom zákona v Amerike. Zokrskované je už aj Humenné. Ulice si medzi sebou rozdelilo 12 mestských policajtov. O tom, že sa v práci nenudia, sme sami zistili.

Keď jej nedá mincu, opľuje

Okrskári problémovú skupinku bezdomovcov dôverne poznajú. Dohovárajú im dennodenne. Na pozore sa však pred nimi musia mať aj zákazníci supermarketov. "Je tu žena, ktorá pľuje po ľuďoch, keď jej niekto nedá z košíka mincu," hovorí Ladislav Fedič z mestskej polície.

Mestskí policajti museli zasahovať aj na detskom ihrisku. Humenčania ich upozornili na muža, ktorý rovno pred deťmi fetoval riedidlo. Takto sa vyhováral. "Ja keď idem na ihrisko, ja nefetujem aktívne, viete," povedal.

Poznáme ich, vieme tak rýchlo riešiť

Aj v tomto prípade sa ukázalo, že okrskári svoj rajón aj ľudí v ňom dokonale poznajú. "Mal kde bývať, babka ho pre fetovanie vyhodila z bytu," vysvetľuje situáciu policajt. Anton Fic. "V každom okrsku dôverne poznáme problémy ľudí, zo znamená, že vieme oveľa efektívnejšie pracovať na ich riešení," hovorí nástupca náčelnícka MsP Vladimír Kocan.

V upozorňovaní na problémy sú odvážnejší aj ľudia. Jedna Humenčanka nafotila firmu, ktorá nelegálne vyvážala stavebný odpad. Fotky potom mailom poslala svojmu okrskárovi.

Špeciálne spravodajstvo KRIMI PLUS v sobotu o 18:00.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy