Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Miro (†23) mohol ešte žiť, myslí si skormútený otec
Zdielať na

Miro (†23) mohol ešte žiť, myslí si skormútený otec

HUMENNÉ / Pred pár dňami zomrel 23-ročného Mira z Humenného. Špekulovalo sa, že dostal infarkt, neskôr, že sa udusil kukuricou. Jeho otec sa však rozhodol všetky fámy vyvrátiť.

Miro skolaboval na slnku

Spočiatku si všetci mysleli, že 23-ročný Miro dostal infarkt. Okolo jeho smrti sa ale neskôr začali vynárať ďalšie špekulácie. "Bolo veľa fám, zadusenie kukuricou, opitý bol, utopil sa a tak ďalej. Dostal obyčajný kolaps na slnku," myslí si jeho otec.

A tento zdanlivo riešiteľný problém stál mladého muža život. Podľa otca preto, lebo mu ľudia nesprávne poskytli prvú pomoc. "Začali mu robiť umelé dýchanie a tým nechtiac mu spôsobili smrť, lebo zo žalúdka mu začali ísť zvratky a on sa tým zadusil," hovorí otec.

Mohol ešte žiť...

Keď svedkovia videli, že je zle, mužovi vraj prestali pomáhať úplne. "Po príchode na miesto záchranári nevideli, že by niekto z okolostojacich svedkov mladému mužovi podával prvú pomoc alebo sa o to aspoň pokúsil," hovorí hovorkyňa skupiny Falck Alena Lacyková - Krčová.

Polícia v prípade začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Nariadená súdno-lekárska pitva definitívne ukázala, prečo vlastne muž zomrel. Z výsledkov vyplýva, že Miro sa naozaj udusil zvratkami. Táto správa rodičov položila ešte viac.Stačilo totiž málo a 23-ročný vysokoškolák mohol ešte žiť.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy