Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Chlapček (†5) zomrel pod kolesami auta
Zdielať na

Chlapček (†5) zomrel pod kolesami auta

PREŠOV / Prešovský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia 5-ročného chlapca z obce Rokycany v okrese Prešov, ktorý zahynul pod kolesami auta.

Chlapca nabral nákladiakom

Ako informovala prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová, k tragédii došlo pri cúvaní nákladného auta na opravovanej miestnej komunikácii. Vodič sa chcel so svojím nákladným autom otočiť, pričom nápravami zachytil chlapčeka.

5-ročný škôlkar skončil pod zadnými kolesami auta. Jeho sused, ktorý ho zrazil, ihneď volal záchranárov. Na pomoc prišiel aj vrtuľník. Chlapčeka sa im však už žiaľ zachrániť nepodarilo.

O život ho pripravila vlastná rodina

"Oživovali ho viac ako pol hodiny, no už sa mu nedalo pomôcť. Škoda ho chlapčeka," tvrdí babka nebohého. Za Jožkom smútia všetci príbuzní. Chýbať bude nielen im, ale aj ľuďom v dedine. Všetkých vraj rozosmieval a zabával. Len pred pár dňami s chlapcami z ulice tancovali na dvore a naplno si užívali prázdniny.

Nik však netušil, že pre Jožka sa skončia takto prirýchlo. "Vodič bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom," informuje hovorkyňa policajného zboru Jana Migaľová. Obe rodiny sa z nešťastia stále spamätávajú. Tragédia je o to väčšia, že nebohý chlapček ako aj vodič, ktorý ho zrazil, sú príbuzní.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy