Jasno
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Dodávku zrámoval rýchlik! Vodiča oslepilo ostré slnko
Zdielať na

Dodávku zrámoval rýchlik! Vodiča oslepilo ostré slnko

ŠVOŠOV/ĽUBOCHŇA / Na železničnom priecestí medzi obcami Švošov a Ľubochňa, narazil v stredu ráno rýchlik do dodávky. Jej vodiča oslepilo slnko a tak si nevšimol, že na priecestí začalo blikať červené svetlo.

Pre slnko nevideli vlak

V dodávke sa viezli dvaja muži. Mali obrovské šťastie. Po zrážke s vlakom vyšli zo zdemolovanej dodávke po svojich a neutrpeli po zrážke žiadne zranenia. Bolo krátko pred ôsmou hodinou a k priecestiu sa od Švošova blížila dodávka. V tom sa spustilo výstražné znamenie. "Nebolo vidno červenú, oslepovalo nás slnko. Pozerali sme zľava, ale krík nám zakrýval výhľad pred prichádzajúcim vlakom, potom zatrúbil a zachytil nás," opisuje okolnosti nehody vodič dodávky.

Ako zázrakom sa muži nezranili

Dodávku s mužmi odhodilo mimo priecestia. Ako zázrakom nepotrebovali lekársku pomoc. Ani vo vlaku ktorý išiel z Košíc do Bratislavy, sa nikto nezranil. Veľa cestujúcich si dokonca ani nevšimlo, že rýchlik, v ktorom sa viezli, do niečoho narazil. "My sme spali a zobudili sme sa a auto bolo vedľa nás. Lebo sme boli presne v tom kupé. Mysleli sme si, že to iný vlak narazil do toho auta, lebo nebolo vôbec nič cítiť," hovoria cestujúce z vlaku.

Po cestujúcich prišiel náhradný rušeň

Po nehode zastal rušeň nepojazdný, pri náraze sa mu poškodila vzduchotechnika. Časť cestujúcich prestúpila po asi hodine, na okoloidúci vlak, časť počkala na náhradný rušeň. Priecestie sa podarilo sprejazdniť o desiatej hodine. "Alkohol u vodiča dodávky, ani u rušňovodiča zistený nebol. Vodičovi dodávky bola za priestupok proti plynulosti cestnej premávky uložená pokuta 150eur," uviedol Radko Moravčík, hovorca polície Žilina.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy