Oblačno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Muž (†53) sa chcel schladiť, už sa nevynoril
Zdielať na

Muž (†53) sa chcel schladiť, už sa nevynoril

BRATISLAVA / Voda si v nedeľu vyžiadala dalšiu obeť. Tentokrát muža z Humenného, ktorý sa v horúčavách ochladzoval pri jazere v hlavnom meste.

Snažil sa mu pomôcť kolega

53-ročný ročný muž z Humenného sa mal údajne osviežovať v jednom zo stánkov areálu pri Kuchajde. Následne približne o pol 4 tej popoludní skočil do vody, avšak spod hladiny sa nevynoril. Pomôcť sa mu snažil kolega, no riskoval vlastný život, a tak na pomoc privolal hasičov. 

"Hasiči vytiahli osobu z vody, ktorá bola odovzdaná lekárovi," informuje veliteľ zásahu Milan Bartoš. "Posádka rýchlej lekárskej pomoci zo Starého Mesta po príchode na Kuchajdu už len skonštatovala smrť 53-ročného muža," dodáva hovorca OS ZZS Boris Chmel.

Chvíľka nepozornosti znamená smrť

Mnohým prizerajúcim sa ľuďom tak táto tragédia snáď aspoň trochu pripomenula zásady, ktoré by mali v horúčavách dodržiavať deti, dospelí ako aj dôchodcovia. Svoje obete si totiž voda nevyberá. Tak ako tomu bolo dopoludnia aj vo Veľkom Mederi, kde sa ubytovala poľská rodina.

Chvíľka nepozornosti stála ich len 2-ročnu dcérku Maju takmer život. Potom ako dievčatko vytiahli z jazierka, musel ju vrtuľník v kritickom stave previezť do detskej nemocnice v Bratislave. "Dieťa sme hospitalizovali vo veľmi vážnom zdravotnom stave. Je v umelom spánku, napojené na prístrojoch a dostáva liečbu," tvrdí hovorkyňa DFNsP Dana Kamenická.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy