Jasno
18°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Nezvestný Imrich (76). Rodina o ňom nevie už 2 týždne
Zdielať na

Nezvestný Imrich (76). Rodina o ňom nevie už 2 týždne

HORNÉ TÚROVCE / Rodina, záchranári aj policajti stále pátrajú po nezvestnom 79-ročnom dôchodcovi z Horných Túroviec v levickom okrese. Naposledy ho videli ešte minulú nedeľu skoro ráno pri miestnom rybníku, kde pravidelne chodieval rybárčiť. Odvtedy ho nikto nevidel.

Pri rybníku našli bicykel aj cigarety

Pána Imricha, ktorý je nezvestný už dva týždne, naposledy ho videli pri potoku Krupinici pri Rykynčiciach, kam rád chodieval na prechádzky. Stopy viedli k miestnemu rybníku. Tu našli jeho bicykel, aj tašku s osobnými vecami, zablatené hodinky aj cigarety, bez ktorých sa vraj nikam nepohol.

"V sobotu večer povedal, že sem ide... ale nevrátil sa," hovorí príbuzná Imricha. Pátral aj vrtuľník ministerstva vnútra. "Do pátracích akcií bolo zapojených niekoľko desiatok policajtov, psovodi, ktorí prepátrali okolie potoka Krupinica ale aj rybníka, taktiež prehľadali trávnaté porasty v okolí, ale zatiaľ sa nezvestného muža nájsť nepodarilo," uviedla Božena Bruchterová, hvoorkyňa KR PZ Nitra.

Pátranie zatiaľ neúspešné

Záchranári na člne so psom aj so sonarom prepátrali kalnú vodu. Pes niekoľkokrát označil rovnaké miesto. "Mohli by sme použiť aj potápačov, ale v 5-metrovej mútnej vode sa ťažko hľadá," hovorí Alexander Berek, ŠKZS Slovakia. Kritický úsek, ktorý označil pes aj sonar tak ešte prehľadali špeciálnymi hákmi, no zatiaľ bezúspešne. 79–ročný pán Imrich je tak stále nezvestný.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy