Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Nehoda pri Rožňave. Žene zachránil život bezpečnostný pás
Zdielať na

Nehoda pri Rožňave. Žene zachránil život bezpečnostný pás

ROŽŇAVA / O tom, že pripútať sa počas jazdy v aute je dôležité, svedčí aj dopravná nehoda, pri ktorej žena len vďaka pásom nevyletela cez čelné sklo. S manželom cestovali do Rimavskej Soboty, pri Rožňave však narazili do zábradlia. Auto odhodilo až o 30 metrov ďalej.

Ženu zachránil bezpečnostný pás

Zranenú ženu záchranári okamžite previezli do nemocnice. "Mala tam otvorenú ranu, sťažovala sa na bolesti hrudníka a pravého pleca," uviedol Jozef Šimko, veliteľ HaZZ

Hasiči hovoria o obrovskom šťastí, práve preto, že spolujazdkyňa bola počas jazdy pripútaná. Vodič zrejme za volantom dostal mikrospánok, zišiel za krajnicu a narazil do zábradlia ktoré úplne zdemoloval.

Auto skončilo na streche

Silný náraz auto odhodil do protismeru, to skončilo v priekope prevrátené na streche približne 30 metrov od miesta zrážky. "Dopravnú nehodu zavinil vodič vozidla, ktorý viedol vozidlo v čase, keď bola jeho schopnosť viesť vozidlo znížená únavou," uviedla policajná hovorkyňa Jana Mesárová. 

Časti auta, ako aj osobné veci posádky ostali rozhádzané po celej ceste, hasiči auto zabezpečili proti požiaru, zdemolované zábradlie museli odpíliť. Vodič pred jazdou nepil, sám ale priznal únavu. Aj jeho zranenia si vyžiadali prevoz do nemocnice. Hlavný ťah v smere z Rožňavy na Rimavskú Sobotu bol na chvíľu úplne uzavretý, neskôr riadený políciou.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy