Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Nehoda na diaľnici. Auto sa zastavilo až v poli
Zdielať na

Nehoda na diaľnici. Auto sa zastavilo až v poli

TRENČÍN / V sobotu popoludní sa stala na diaľnici D1 pri Trenčíne vážna dopravná nehoda. Do dodávky so signalizačným prívesom v odstavnom pruhu narazil kamión. Okamihy hrôzy si prežil cestár zo Soblahova, ktorý práve stál na prívese. Nákladné vozidlo ho pred sebou vlieklo desiatky metrov. Muž utrpel vážne zranenia.

Na frézovacie práce, ktoré prebiehali na diaľnici D1 na úrovni mesta Trenčín, upozorňovali okrem dopravných značiek aj tri dodávky Národnej diaľničnej spoločnosti.

Autá sa zastavili po 150-ich metroch

Do signalizačného prívesu jednej z nich však znenazdajky v plnej rýchlosti narazil neovládateľný kamión. 31-ročného vodiča z Považskej bystrice zrejme premohol mikrospánok. Kamión vpálil do odstaveného vozidla. Náraz bol taký silný, že oba niekoľkotonové kolosy zastavili až po 150-ich metroch, hlboko v poli.

Obrovskú smolu mal najmä 38-ročný cestár zo Soblahova, ktorý sa v čase zrážky nachádzal na signalizačnom prívese. Na miesto vyrazili všetky záchranné zložky. "Po príchode na miesto boli obaja vodiči vonku z vozidla. Poskytli sme im prvú lekársku pomoc. Po naložení na nositká sme zraneného vyniesli do vozidla RZP," uviedol veliteľ zásahu HaZZ Trenčín Ján Gabriš.

Mužovi takmer utrhlo nohu

Podľa našich informácií vodič kamiónu utrpel stredne ťažké zranenia. Oveľa horšie bol na tom však zamestnanec Národnej diaľničnej spoločnosti. Tomu takmer utrhlo dolnú končatinu v predkolení. Nohu sa mu snažia zachrániť chirurgovia v trenčianskej nemocnici.

Príčinu a mieru zavinenia tejto dopravnej nehody vyšetrujú trenčianski policajti. Na mieste bol prítomný aj znalec z odboru dopravy.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy