Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Na Kysuciach sa zrazil autobus s BMW, 3 mŕtvi (†20, †24, †50)
Zdielať na

Na Kysuciach sa zrazil autobus s BMW, 3 mŕtvi (†20, †24, †50)

RADOĽA / Smrteľná dopravná nehoda sa stala v noci z pondelka na utorok na ceste I/11 pri Radoli (okres Kysucké Nové Mesto). Zrazil sa tu autobus s čiernym bavorákom. Traja ľudia ťažkým zraneniam podľahli na mieste.

Auto nedalo autobusu prednosť

Ako informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová, 20-ročný vodič bavoráku nedal prednosť autobusu. "Pri odbočovaní nedal prednosť v jazde oproti jazdiacemu vodičovi autobusu Irisbus Crossway, následkom čoho došlo k zrážke a 47-ročný vodič autobusu už nedokázal zrážke zabrániť," vysvetlila. 

Po náraze tlačil autobus vozidlo smerom k pravej krajnici do trávnatého svahu až narazilo do zvislej dopravnej značky. Pri dopravnej nehode utrpel 20-ročný vodič, 24-ročná spolujazdkyňa a 50-ročný spolujazdec ťažké zranenia, ktorým na mieste nehody podľahli.

V autobuse boli 4 cestujúci

"Vodič autobusu a štyria cestujúci utrpeli drobné poranenia, ktoré si vyžiadali jednorazové ošetrenie,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa. Doplnila, že u vodiča autobusu vykonali dychovú skúšku s negatívnym výsledkom.

„Hmotnú škodu pri dopravnej nehode odhadli na 28.600 eur. Prípad na mieste prevzal vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Okolnosti dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania,“ dodala Balogová.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy