Skoro jasno
13°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Viezol (20) kamarátov z chaty, nafúkal 2,17 promile...
Zdielať na

Viezol (20) kamarátov z chaty, nafúkal 2,17 promile...

SMIŽANY / Silný náraz zobudil obyvateľov Smižian o pol druhej nadránom. Mladý vodič na Felícii vrazil do kovového oplotenia na moste. Spolu so spolujazdkyňou skončil v opatere záchranárov. Pre vodiča sa však problémy ani z ďaleka neskončili.

Dvaja mladí ľudia sa zranili

Cesta mladých ľudí, ktorí šli po svojich kamarátov z chaty, sa skončila po pár kilometroch, keď 20-ročný vodič z Levíc netrafil na most. "Po našom príchode tu už bola rýchla zdravotná služba, ktorá dvoch zranených pacientov ošetrovala," hovorí veliteľ zásahu Hasičského a záchranného zboru zo Spišskej Novej Vsi Slavomír Ivančo. 

Vodič nestihol pre nárazom zrejme ani zareagovať, keďže pri nehode neboli žiadne brzdné dráhy. Na mieste sa tiež polemizovalo o tom, že údajne neboli pripútaní. "Policajti dychovou skúškou u vodiča namerali 2,17 promile," hovorí košický policajný hovorca Alexander Szabó.

Spišskonovoveská nemocnica, kam zranených odviezli, nám na žiadosť ich rodín, neposkytla informáciu o ich zraneniach. Televízii JOJ sa podarilo zistiť, že z nehody vyviazli iba so škrabancami a modrinami. Hospitalizovaní sú na chirurgickom oddelení.

Mali obrovské šťastie

"Dá sa hovoriť o veľkom šťastí, lebo keby nebolo to oplotenie, tak by vozidlo skončilo v rieke Hornád. A možno by ho našli až ráno," hovorí Ivančo.

"Dopravní policajti vodiča obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," doplnil Szabó.Týmto si 20-ročný mladík poriadne zavaril, keďže mu hrozí ročné väzenie. Nehodou spôsobil 1000 eurovú škodu. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy