Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Opitý mladík (16) havaroval na ukradnutej sanitke
Zdielať na

Opitý mladík (16) havaroval na ukradnutej sanitke

ULIČSKÉ KRIVÉ / Len 16-ročný chlapec ukradol nadránom z dvora firmy sanitku. Nasadol a chcel ísť na nej do obce Uličské Krivé. Po pár metroch však mladík havaroval a vozidlo skončilo na streche.

Majiteľ netušil, že mu auto chýba

Vlado tvrdí, že si na nič nepamätá. Mal sa pritom opiť, ukradnúť sanitku a havarovať na nej. Konateľovi spoločnosti, ktorej sanitky patria, skoro ráno zavolal známy. Pýtal sa ho, či mu nechýba sanitka. Vraj jedno z jeho áut leží rozbité v priekope za obcou Ulič. 

Pán Ján tomu odmietal uveriť, keďže o každom výjazde ho informujú. "Zobudil som sa, pozriem z okna, sanitka chýba," hovorí majiteľ santiky. V tej chvíli ešte netušil, že šoférom bol tínedžer a navyše opitý.

"16-ročný chlapec po požití nezisteného množstva alkoholu odcudzil firemné vozidlo, na ktorom po prejdení pravotočivej zákruty havaroval," hovorí prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Mladík si v aute zabudol mobil

Opitý Vlado išiel po priekope viac ako 100 metrov a zastavil sa, až keď sa auto prevrátilo na strechu. Mladík radšej z miesta nehody ušiel. Ján našiel prevrátené auto s naštartovaným motorom. Privolal políciu, ktorá páchateľa okamžite našla, keďže si v sanitke zabudol mobil.

"Mladistvému bolo vznesené obvinenie pre prečin neoprávneného  používania cudzieho motorového vozidla," doplnila Migaľová. Konateľ firmy však priznal, že sanitka nebola zamknutá kvôli šoférom, ktorí sa tu striedajú. Odteraz však vraj bude všetko inak.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy