Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Lucia (18) zabalila bábätká do igelitky a odniesla do lesa
Zdielať na

Lucia (18) zabalila bábätká do igelitky a odniesla do lesa

KARTUZY / Vražda dvoch novorodencov! Takémuto obvineniu čelí iba 18-ročné dievča. Svoje čerstvo narodené dve deti nechala v lese napospas osudu v igelitových taškách.

Dievča zo severného Poľska, mal opustiť jej priateľ a tak vraj nevedela nájsť iné riešenie. Rozhodlo sa tak zobrať svoje novo narodené deti a pohodiť v lese, kde ich nechala zomrieť.

Bábätko ešte žilo...

Prvýkrát to mladá žena mala urobiť ešte v roku 2011, druhé telíčko našli miestni obyvatelia v utorok. "Ešte živé dieťa dala do igelitovej tašky a odniesla ho do lesa a tam postupne obe deti nechala," uviedol hovorca poľskej polície Dariusz Nowak.

Polícia vypátrala mladé dievča takmer okamžite. To sa k hroznému činu priznalo. Podľa jej výpovede pravdepodobne nikto z jej blízkeho okolia ani len netušil, že bola tehotná, a to dokonca dvakrát.

Bála sa výsmechu

Iba 18-ročná Lucia odôvodnila svoje konanie tým, že sa bála výsmechu okolia, aj jej vlastných rodičov. "Dievča zrejme zostalo s tým problémom samé a nevedelo si s ním rady a tak ju toto napadlo," dodáva hovorca polície Nowak.

Dievčaťu teraz hrozí 25 rokov za mrežami. Do úvahy však pripadá aj doživotie. "Žena bola podľa poľských zákonov obvinená z vraždy svojich dvoch novorodencov," uviedol prokurátor Remigiusz Signerski.

Téme sa venuje reportér Peter Dzurilla. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy