Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Popíjali alkohol, Viliam (50) dopichal Miroslava (†50)
Zdielať na

Popíjali alkohol, Viliam (50) dopichal Miroslava (†50)

PATA / V okrese Galanta sa v noci z utorka na stredu stala tragédia. Partia chlapov večer popíjala, okolo polnoci sa mali pohádať. Jeden z nich mal kamaráta, asi 50-ročného Miroslava, nožom zavraždiť. Približne tri hodiny po tomto nešťastí, policajti zadržali podozrivého v jeho dome.

Zabil som ho, volajte sanitku

Ten bol vzdialený približne 500 metrov od domu, kde sa vražda odohrala. Ide o rovesníka obete a dedinčania o ňom hovoria, že pol života presedel v base. Útočník Miroslava bodol do hrudníka, pravdepodobne raz, to však potvrdí až pitva.

"Kričal, že zabil som ho, som ho zabil. Volajte pomoc, volajte sanitku," tvrdia svedkovia. Pijanské stretnutia boli podľa miestnych v dome nebohého takmer na dennom poriadku. Navyše 50tníci Viliam a nebohý Miroslav spolu údajne aj bývali.

Ukradol päť vajec a dva rožky

Polícia ihneď rozbehla pátranie a muža podozrivého z tohto činu zadržali v mieste jeho trvalého pobytu na tej istej ulici. "Páchateľ u Miroslava býval a nezhody, ktoré mali medzi sebou, posilnené alkoholom, vyústili do hádky a následného usmrtenia", uviedla hovorkyňa KR PZ Trnava Martina Kredatusová.

Viliam vraj po incidente z domu kamaráta neodišiel naprázdno. Na cestu si vraj vzal päť vajec a dva rožky. Podozrivý, v minulosti už viackrát trestaný 50-ročný Viliam z Paty, je zadržaný a v súčasnosti prebiehajú ďalšie vyšetrovacie úkony. Polícia začala trestné stíhanie pre vraždu, až ďalšie vyšetrovanie ukáže, či skutočne išlo o vraždu alebo o zabitie, dodala hovorkyňa.

Téme sa venuje reportér Samuel Migaľ. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Meredith Farmer/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy