Zatiahnuté
25°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Pestún mal Jožka (†1) hodiť o zem, hrozí mu väzenie
Zdielať na

Pestún mal Jožka (†1) hodiť o zem, hrozí mu väzenie

NOVÉ ZÁMKY / Až 15 rokov za mrežami hrozí 22-ročnému profesionálnemu rodičovi z Nových Zámkov. Vo februári v jeho byte jedno zo zverených detí zomrelo na následky poranení hlavy, pravdepodobne ale nie z náhodného pádu. Vyšetrovateľka už spracovala návrh na uzatvorenie dohody o vine a treste.

František sa staral o troch súrodencov

František vyrastal v pestúnskej rodine. Detský domov ho zamestnal ako profesionáleho rodiča ihneď po ukončení kurzu, začiatkom februára. Zverili mu troch súrodencov – 6-ročného, 4-ročného a 11-mesačného.

Staral sa o nich v byte, ktorý kúpili jeho pestúnski rodičia. V priebehu niekoľkých dní sa tam však stala tragédia. "Telefonoval, že Jožko zomrel, tak sme tam utekali a už...nemala som slov jednoducho, tam ležal...," hovorí mama z pestúnskej rodiny. 

Pitva 11-mesačného chlapčeka odhalila deštruktívny opuch a zakrvácanie mozgu. 22-ročný mladý muž nezvládol náročnú výchovu troch malých detí. "Dodnes tomu neverím, že by ho bol buchol o zem, alebo že by ho vybil, nikdy také nič nerobil," hovorí ďalej žena.

Františkovi hrozí 15-ročné väzenie

"Obvinený František N. bol vyšetrovateľom upozornený, že skutok, pre ktorý je voči nemu vedené trestné stíhanie, bude ďalej posudzovaný ako zločin týrania blízkej a zverenej osoby," hovorí hovorca krajskej prokuratúry Ján Ludva.

"Obvinený sa k spáchaniu skutku priznal a dal podnet na uzatvorenie dohody o vine a treste," doplnil Ludva. Za tento zločin mu teraz hrozí trest odňatia slobody na 7 až 15 rokov. O presnej výške trestu, voči ktorému sa nebude možné odvolať, rozhodne súd.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy