Oblačno
21°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Peter (33) zabil otca-tyrana, teraz mu hrozí doživotie
Zdielať na

Peter (33) zabil otca-tyrana, teraz mu hrozí doživotie

BAŠKOVCE / Tridsaťtriročný Peter z obce Baškovce, ktorý zastrelil svojho otca, je na slobode. Za obzvlášť závažný zločin vraždy mu pritom hrozí doživotie. Podľa prokurátora však dôvody väzby pominuli. Peter mal totiž vystreliť v sebaobrane. Ľudia hovoria, že ak by besnenie otca nezastavil, vystrieľal by celú rodinu, vrátane 6-ročného vnúčika.

Syn na pohreb svojho otca prísť nedokázal

Peter na pohreb svojho zavraždeného otca Pavla (†63) prísť nedokázal. Ten pritom zomrel jeho rukou. "Ťažko, on je celý roztrasený. Nevystrelil na zver, ale na vlastného otca," hovorí rodinná priateľka.

Polícia ale potvrdila, že otec mal vystreliť ako prvý, a to z brokovnice, ktorú mal navyše v nelegálnej držbe. No kým on netrafil, syn mieril do hrude presne. Dva výstrely boli pre Pavla smrteľné.

"Peťo, keby ho nezastavil v predsieni, tak on by ich tam všetkých vystrieľal, koľko ich tam bolo," dodáva rodinná priateľka. 33-ročný Peter čelí obvineniu za obzvlášť závažný zločin vraždy. Hrozí mu doživotie. Ľudia však stoja za ním a podľa nich by si nezaslúžil odsedieť ani deň.

Susedia vravia: Otec rodinu dlhé roky terorizoval

Podľa blízkych priateľov rodina žila v neustálom strachu. Manželka nebohého Pavla vraj bola roky týranou ženou. Zlosť si mal vybíjať aj na synoch. "63-ročný muž sa mal aj v minulosti synovi ako aj rodine vyhrážať, že ich pozabíja," potvrdila prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Za to, čo Peter urobil, ho ľudia neodsúdili. Nik ho nevníma ako vraha. Vidia ho ako človeka, ktorý tým, že zastrelil otca, zachránil manželku, matku a aj 6-ročného synčeka. "V prípade prebiehajú procesné úkony podľa pokynu dozorujúceho prokurátora," doplnila Migaľová.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

bitka_ťahanie_vlasy_dieťa

isifa - ilustračné foto

Súvisiace články

Najčítanejšie správy