Oblačno
21°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Námestníka daňovákov zbila skupina mužov, vraj na objednávku!
Zdielať na

Námestníka daňovákov zbila skupina mužov, vraj na objednávku!

PREŠOV / Tresty od 18 mesiacov podmienečne až po 5 rokov nepodmienečne. Tak to v stredu padlo na Okresnom súde v Prešove v kauze zorganizovania a vykonania fyzického útoku na námestníka generálneho riaditeľa daňovákov. Súd uznal siedmich mužov vinných, viac zisťoval na mieste Pavol Janič.

Prokurátorka sa odvolala

Útok na námestníka si mal objednať podnikateľ zo sabinovského okresu. Spolu s ďalšími dvoma útočníkmi si na súde vyslúžil trest odňatia slobody na 5 rokov. Dvom mužom, ktorí neskôr od zorganizovania bitky upustili, vymeral súd iba podmienečné tresty. Ďalší dvaja muži si majú odsedieť dva a dva a pol roka. Súd uznal všetkých siedmich vinnými.

Právo odvolať sa voči rozsudku využili iba niektorí z obžalovaných. Napriek tomu bude mať celý proces dohru na krajskom súde. Voči celému rozsudku sa totiž odvolala prokurátorka.

Bombové poplachy sa nekonali

Spomenúť treba ešte sprísnené bezpečnostné opatrenia. Súd ich totiž prijal po dvoch nedávnych bombových poplachoch, kvôli ktorým museli byť odročené práve prebiehajúce procesy, v jednom prípade aj tento. Dnešné vyhlásenie rozsudku však prebehlo bez komplikácií.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy