Skoro jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Dvaja mŕtvi po nehode. Súd údajnú vinníčku oslobodil
Zdielať na

Dvaja mŕtvi po nehode. Súd údajnú vinníčku oslobodil

BANSKÁ BYSTRICA / Oslobodzujúcim rozsudkom sa skončil proces v prípade tragickej havárie sanitky v Banskej Bystrici, ktorá sa stala pred tromi rokmi. Podľa obžaloby nedala vodička auta na hlavnej ceste prednosť sanitke, ktorá sa ponáhľala na zásah. Výsledkom bola smrť skúseného lekára aj vodiča záchranárskeho vozidla.

Obhajoba: Moja klientka si sanitku nevšimla!

"Je mi ľúto, že v takejto spoločnosti žijú takéto indivíduá, bez chrbtovej kosti," povedal otec obete. Obžalovaná žena za tragickú nehodu nenesie žiadnu vinu. Hoci podľa obžaloby nedala pri vychádzaní z vedľajšej cesty prednosť sanitke, súd sa pre pochybnosti priklonil na jej stranu. Obhajoba tvrdila, že si žena sanitku nevšimla.

"Ja som nespokojný, som maximálne sklamaný, nechcelo sa mi veriť vlastným ušiam, čo počujem," povedal krátko po verdikte prokurátor.

Pri nehode zomreli dvaja muži

Súdny znalec pritom potvrdil, že keby vodička na križovatke zastavila, sanitku by videla z približne 300 metrov. Súd pritom nezobral do úvahy ani výpoveď vodiča autobusu, do ktorého po kolízii sanitka narazila. Muž po celý čas tvrdil, že sanitka mala zapnuté výstražné zvukové aj svetelné znamenie.

Prípad, pri ktorom vyhasol život 57-ročného skúseného lekára a 30-ročného vodiča sanitky bude mať dohru na krajskom súde. Ako jediný nehodu prežil záchranár Martin. Doteraz má zdravotné problémy, pre ktoré na súde chýbal.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy