Jasno
16°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
V okolí Bratislavy a Trnavy úradujú títo ozbrojení lupiči
Zdielať na

V okolí Bratislavy a Trnavy úradujú títo ozbrojení lupiči

SMOLENICE / Všetko nasvedčuje tomu, že za megalúpežou v Smoleniciach stojí tá istá skupina mužov, ako v prípade minimálne troch bánk pred časom. Televízii JOJ sa podarilo exkluzívne získať zábery z profesionálnej lúpeže.

Muži so samopalmi zatiaľ vedú 3:0

Všetko nasvedčuje tomu, že tri lúpeže toho majú spoločného viac ako dosť. No najmä pravdepodobne tú istú skupinu skutočne profesionálnych lupičov. Najprv si lupiči vybrali pobočku banky v Smoleniciach. Do vnútra vošli ozbrojení samopalom.

Zrejme tí istí lupiči úradovali opäť, o rok neskôr v Modre. A teraz opäť a znova v Smoleniciach. Znova ich zachytila priemyselná kamera. Televízii JOJ sa podarilo získať fotografie z priemyselných kamier.  Ak si všetky tri prepady porovnáme, o rovnakých lupičoch môžeme hovoriť s pravdepodobnosťou blížiacou sa k istote.

Sú to profíci, myslí si detektív

Napriek tomu, že zábery z bezpečnostnej kamery nie sú príliš kvalitné, policajtom môže pomôcť aj taký detail ako je držanie zbrane. "Tu je vidno ako má po tej zbrani ten palec vpredu. Drží ju svojím spôsobom odborne," myslí si súkromný detektív Mgr. Pavol Sapáček.

Súkromný detektív hovorí o tom, že napriek dokonalému maskovaniu lupiči po sebe na mieste zachovali mimoriadne veľa viditeľných stôp. Kriminalistom o sebe mohli veľa prezradiť napríklad svojím oblečením, výzbrojou, pohybmi, ale aj svojím sebavedomým správaním.

Nie je preto vylúčené, že by sa pod maskou mohol skrývať niekto, kto prešiel profesionálnym, či už vojenským alebo policajným výcvikom. "Mohlo by ísť o nejakú osobu, ktorá by mohla byť bývalým príslušníkom ozbrojených síl alebo nejakej špecializovanej jednotky," dodáva detektív.

Téme sa venuje reportér Samuel Migaľ. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy