Polojasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
(Ne)ukradli mu auto. Za volantom našli policajti prekvapenie
Zdielať na

(Ne)ukradli mu auto. Za volantom našli policajti prekvapenie

BRATISLAVA / Prípad ukradnutého auta, o ktorom sme hovorili včera má pokračovanie. Bratislavskí policajti údajného zlodeja zadržali v priebehu niekoľkých minút. Nám sa ale podarilo zistiť, že všetko vlastne bolo úplne inak.

Šofér auta bol opitý

Majiteľ bielej Hondy zavolal včera o 13tej hodine na políciu, že mu ukradli auto z Komárnickej ulice. Policajti začali po aute okamžite pátrať. Za pár minút príslušníci z pohotovostnej motorizovanej jednotky auto spozorovali v centre mesta a na Šancovej ulici sa im ho podarilo zastaviť.
V aute boli 40 ročný muž a 35 ročná žena. "Vodiča policajti na mieste podrobili dychovej skúške, ktorej výsledok bol 0,38 mg/l" Petra Hrášková hovorkyňa KR PZ Bratislava. Pre upresnenie to je 0,79 promile.

Nečakané rozuzlenie

Muž skončil okamžite v putách, ženu ktorej sa urobilo nevoľno odviezli záchranári na ošetrenie do nemocnice. Prípad ale nečakane nabral úplne iný smer a to vtedy, keď policajti skontaktovali majiteľa auta. Ten zistil, že s autom odišli jeho známi. Preto ani nepodal trestné oznámenie a policajti nemôžu vec riešiť ako krádež.

"Poverený príslušník policajného zboru začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla," upresnila Hrášková.

To je ale maximum, čo mohli policajti urobiť. Po výsluchu museli muža a ženu pustiť na slobodu. Aj keď muž šoféroval auto pod vplyvom alkoholu, pretože nemá vodičské oprávnenie a nenadýchal viac ako 1 promile, ide len o priestupok. Hrozí mu tak maximálne pokuta.


Téme sa venuje reportér David Mimra. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

isifa/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy