Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zlodej otrávil psa, aby kradol
Zdielať na

Zlodej otrávil psa, aby kradol

ZBUDSKÉ DLHÉ / Do Zbudského Dlhého prišiel zlodej kradnúť so salámou v ruke. Nie však preto, že by bol hladný, ale dovnútra ukryl niečo, čo umlčalo - inak zúrivého psa. Zviera to takmer stálo život. Niekoľko dní boli jeho majitelia v strachu, či sa z toho dostane.

Nežral a pil minimálne

Kým sa stovky ľudí modlili v kostole, zlodej v izbách iba o pár metrov ďalej nenechal kameň na kameni. Pripravený bol na všetko. Okrem náradia na vylomenie zámku mal so sebou aj salámu a v nej zatiaľ neznámu látku.

Krádež si najviac odniesol psík. Ešte niekoľko dní po vyčíňaní zlodejov bol úplne otrasený. Takmer vôbec nežral a pil iba minimum tekutín. "Ja neviem, či ho priotrávili, alebo ho omámili, alebo nejakú drogu, alebo ho udreli," hovorí majiteľka.

Nebol to žiadny amatér

Na zúrivý štekot by totiž jeho majiteľka určite zareagovala, no keď prišli domov, psík už len bezvládne ležal na zemi. Domáci sú presvedčení, že kradol niekto, kto tunajšie pomery dobre pozná a navyše to vyzerá tak, že nešlo o žiadneho amatéra. "Odtlačky nenašli žiadne, znamená, že robili v rukaviciach," dodáva poškodená.

Polícia prípad vyšetruje ako krádež v súbehu s trestným činom porušovania domovej slobody. "Neznámy páchateľ zo spálne rodinného domu odcudzil hotovosť vo výške 200 eur," informuje hovorkyňa  KR PZ Prešov, Jana Migaľová.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy