Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Čin psychopata! Otrávil ľudí jedom na hlodavce
Zdielať na

Čin psychopata! Otrávil ľudí jedom na hlodavce

STEINFELD / 25 zamestnancov firmy na výrobu plastov v dolnosaskom Steinfelde sa dnes otrávilo jedom na krysy, ktorý dal neznámý páchateľ do žemlí a ako darček ich ráno nechal pred vchodom do závodu. Všetci otrávení ležia v nemocniciach na oddeleniach intenzívnej starostlivosti. Podľa polície ale ich život ohrozený nie je!

Po pôvodcovi nebezpečného daru a jeho motíve i prípadných ďalších konzumentoch vyšetrovatelia pátrajú.

Otrávené žemle mali byť darčekom...

Páchateľ podľa polície položil krabicu so žemľami pred dvere firmy a nechal na nej odkaz, že je to darček. Zamestnanci sa do nečakaných raňajok pustili s chuťou, no až popoludní objavili v pečive podozrivé zrniečka.

Po nahlásení prípadu na polícii, zasahovalo na mieste až 150 záchranárov, ktorí odviezli postihnutých do okolitých nemocníc na pozorovanie. Testy neskonzumovaných žemlí v berlínskej nemocnici Charité vzápätí potvrdili, že pečivo obsahovalo jed na hlodavce. Aká nebezpečenstvo konzumentom hrozilo, nie je zatiaľ jasné.

Jed na potkany bol aj v poľských cukrovinkách!

V januári tohoto roka zarezonovala podobná kauza aj na Slovensku. Do našich obchodných reťazcov boli totiž z Poľska distribuované cukrovinky kontaminované jedom na potkany. Išlo o keksíky a trubičky vyrobené poľskou firmou Magnolia.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy