Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Pokuta za koncesionárske poplatky. Prišla mŕtvemu mužovi
Zdielať na

Pokuta za koncesionárske poplatky. Prišla mŕtvemu mužovi

DOLNÝ KUBÍN / Verili by ste tomu, že na meno mŕtveho človeka môžu chodiť účty a dokonca aj pokuta? Takýto prípad sa stal v Dolnom Kubíne. Vdova po úmrtí manžela vybavovala, aby koncesionárske poplatky chodili už na jej meno, avšak v schránke mesiac čo mesiac nachádza účty na meno jej manžela.

Platí dvakrát

"V januári som bola odhlásiť manžela a prihlásiť seba, pretože zomrel, všetko bolo v poriadku a prišla mi platba na jeho meno aj na moje meno v ďalšom mesiaci," hovorí obyvateľka Dolného Kubína. Na manželove meno jej chodia nielen účty, ale dokonca prišla aj upomienka.

Myslela si, že sa stala ojedinelá chyba, avšak opakovalo sa to aj ďalšie mesiace. A platila za oboch. Aj za seba, aj za nebohého muža. "Teraz v máji prišla posledná, aj na mňa aj na jeho meno. Bola som na pošte a jedna, neviem, akú funkciu má, mi povedala, že si to musím všetko vysporiadať sama," dodáva vdova.

Musia doložiť, že neodberá elektrinu

Ako, to sa však nedozvedela. Odpoveď sme hľadali inde. Na miesto, kde treba poslať potrebné doklady. "My ho odhlásime vtedy, keď nám doložia, že bol na neho ukončený odber elektrickej energie a odberateľkou sa stáva tá pani," uviedol Vladimír Šujan, vedúci Odboru výberu úhrad RTVS.

Žena je smutná aj z toho, že ako dôchodkyňa si chcela uplatniť zľavu a menej platiť koncesionárske poplatky, avšak platí stále plnú sumu. "Postupne spracuvávame všetky doklady. Ak sú občania, ktorí nie sú ešte vyriešení, nech ostávajú v kľude, peniaze im budú vrátené," dodal Šujan.

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy