Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Opitý vodič zabil zaľúbencov (†17, †20), dostal 5 a pol roka
Zdielať na

Opitý vodič zabil zaľúbencov (†17, †20), dostal 5 a pol roka

SKALICA / Päť rokov a šesť mesiacov. Takýto trest dostal muž, ktorý pred rokom pri Skalici pod vplyvom alkoholu zrazil dvoch mladých zaľúbencov. Pozostalí si však pre nezodpovedného vodiča predstavujú iný trest.

Neposkytol ani prvú pomoc

Vinou nezodpovedného vodiča prišla pred rokom o život 17-ročná Táňa a jej 20-ročný priateľ Roman. Vodič totiž nerešpektoval zníženie rýchlosti, nevybral ľavotočivú zákrutu a narazil priamo do nich. "Býva v Skalici, tú cestu pozná. Jazdí tade dennodenne a vie, že tá zákruta vynáša a namiesto 70 išiel 95," hovorí Romanova mama.

Mladí ľudia sa koncom júna v noci vracali zo zábavy. Ako poslední kráčali po chodníku Táňa, Roman a Vincent. Po zrážke opitý vodič Peter Jurovčák z miesta nehody ušiel, dokonca zraneným neposkytol ani prvú pomoc.

Auto mal ukryť u svojej rodiny v Mokrom Háji. Táňa zomrela na následky zranení v nemocnici a Roman umrel po niekoľkých mesiacoch. Zarážajúca je aj odpoveď, koľko by si chcel odsedieť za dva ľudské životy. "Čo najmenej."

Petrovi hrozilo 7 až 12 ročné väzenie. Poľahčujúce okolnosti ako oľutovanie skutku a pristúpenie na dohodu o vine a treste mu dĺžku pobytu za mrežami výrazne znížili.

Pozostalým nikto blízkych nevráti

"Obvinený Peter Jurčák sa uznáva vinným, za to sa odsudzuje na úhrnný nepodmienečný trest odňatia slobody v trvaní 5 rokov a 6 mesiacov," vraví sudkyňa.

U Tániných a Romanových rodičov tento nízky trest vyvolal veľmi silné emócie. Ich milované deti im už nikdy nič nevráti. "Ja by som si to vymenil za neho ten mäkký trest, pre mňa je to nič, bude so svojimi deťmi, lenže ja musím celý život žiť s tým, že budem chodiť plakať na hrob svojej dcéry," vraví Tánin otec.

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy