Jasno
19°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Marcel (18) zneužíval tri malé deti. Putuje do väzenia
Zdielať na

Marcel (18) zneužíval tri malé deti. Putuje do väzenia

HUMENNÉ / Mladý Humenčan sexuálne zneužil v detskom domove v Snine tri malé deti. Išlo o dvoch chlapcov a jedno dievča. Škandál sa prevalil, keď sa deti zdôverili vychovávateľom. 18-ročný Marcel si v base odsedí dva roky.

Deti vo veku 12, 9 a 8

Mladý muž mal najprv niekoľkokrát zneužiť 12- ročného chlapca. Veľmi nevhodne sa však správal aj k 9- ročnému dievčaťu a napokon sa stal terčom jeho sexuálnych chúťok aj chlapec vo veku osem rokov.

"Humenský policajný vyšetrovateľ obvinil zo zločinu sexuálneho zneužívania 17- ročného mladíka z Humenného. Zároveň na neho spracoval podnet na vzatie do väzby," informuje hovorca policajného zboru Daniel Džobanik.

Posedí si 2 roky

V týchto dňoch je už vyšetrovanie tohto prípadu uzavreté, je známe aj rozhodnutie súdu. "Obžalovaný bol pre trestný čin sexuálneho zneužívania uložený trest odňatia slobody vo výmere dva roky," dodáva hovorca Krajského súdu v Prešove Michal Drimak.

Dnes už 18- ročný Marcel bol chovancom v domove 5 rokov. Podozrivé správanie si uňho nikto nevšimol. O tom, že niečo nie je v poriadku sa vychovávatelia dozvedeli až od detí, ktoré sa im zdôverili. Obvinený chlapec najprv všetko popieral, no napokon sa priznal.

S deťmi pracovali odborníci

"Deti sa podrobili vyšetreniam a pracovali s nimi odborníci. Naši vychovávatelia absolvovali niekoľko školení aj odborné vzdelávanie," píše sa vo vyjadrení vedenia Detského domova v Snine.

Keď sa sexuálny škandál prevalil, vedenie domova zareagovali veľmi rýchlo a zodpovedne a po celý čas spolupracovalo a políciou.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy