Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Otčim utýranej Lucky (†5) ostáva vo väzbe
Zdielať na

Otčim utýranej Lucky (†5) ostáva vo väzbe

BRATISLAVA / Juraja Hrotáka, obvineného z týrania maloletej Lucky v bratislavskom Ružinove, zobral sudca nižšieho súdu do väzby.

Vo väzbe je aj Alexandra Hrotáková

Juraja Hrotáka, ktorému končil trest za inú trestnú činnosť, zobral sudca Okresného súdu Bratislava II do väzby v utorok 23. apríla. "Dôvody väzby sú takzvaná úteková a preventívna väzba. Obvinený je z trestného činu týrania blízkej a zverenej osoby. Obvinený podal sťažnosť, o ktorej po doručení bude rozhodovať Krajský súd v Bratislave," povedal hovorca Krajského súdu v Bratislave (KS) Pavol Adamčiak.

Vo väzbe je v súčasnosti aj Alexandra Hrotáková - matka maloletej Lucky. Mŕtve telo maloletej našli policajti v septembri minulého roka v byte na Koceľovej ulici v Bratislave. Alexandra Hrotáková čelí obvineniu aj z podvodu a neoprávneného zásahu do práv k domu. Aj tento prípad bude pojednávať Okresný súd Bratislava II.

Hrozí mu 15 rokov väzenia

Alexandre Hrotákovej hrozia dva roky väznia. Denník Nový čas minulý rok na jeseň informoval, že len nedávno porodila svoje jedenáste dieťa. Jej staršie deti sú podľa denníka v detských domovoch. Z utýrania dievčatka je obvinený Alexandrin manžel - spomínaný Juraj Hroták, ktorý bol otčimom Lucky. Hrozí mu 15 rokov väzenia. Telo mŕtveho dieťaťa ukrývali manželia v byte asi tri roky.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Hrotáková

noviny.sk

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy