Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Špeciálna vesta dokáže motorkárom zachrániť život!
Zdielať na

Špeciálna vesta dokáže motorkárom zachrániť život!

BRATISLAVA / Ukážeme vám motorkára, ktorý sa vo vysokej rýchlosti zrazil z autom a nič sa mu nestalo. Nebol to však zázrak, zachránila ho špeciálna vesta.

Kombinéza sa pripne na motorku

Po zrážke s autom vo väčšine prípadov motorkári skončia s vážnymi zraneniami v nemocnici. Častokrát sa to končí aj tragicky. Znížiť riziko zranenia by im pomohli airbagy. Už dávnejšie sa aj na našom trhu objavili kombinézy a prilby s airbagom.

Funguje to celkom jednoducho. Jazdec si špeciálnu kombinézu pripne o motorku. Pri páde lanko aktivuje airbag a ten sa nafúkne. Istý nemecký výrobca dokonca otestoval takúto kombinézu a prilbu zo skutočným jazdcom.

Vesta sa dá viackrát použiť

Je až neuveriteľné, že sa mu pri tomto teste nič nestalo. Kombinéza a prilba ho ochránili pred zraneniami hlavy či chrbtice. Na rozdiel od jazdca, motorka tento náraz nerozchodila.

Ak si však lanko pri vystupovaní zabudnete odpojiť, môže sa vám stať nepríjemná vec. "Potom to strelí," vraví špecialista na motocykle Vadim Kusý. Ak sa airbag raz aktivuje, tak vestu nemusíte vyhodiť. Dá sa bez problémov znova použiť. Teda pokiaľ nie je vnútorný vankúš roztrhaný. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy