Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Štyria mladíci si urobili párty v materskej škole
Zdielať na

Štyria mladíci si urobili párty v materskej škole

NÁLEPKOVO / Štyria chlapci z Nálepkova si urobili párty v miestnej materskej škole. Počas noci sa vlámali do jej priestorov, kde zničili spotrebiče a zjedli všetko jedlo, čo našli. Zarážajúce je, že jeden z partie mal iba 11-rokov.

Zničené  vchodové dvere boli predzvesťou vlámačky do budovy.  Zamestnanci ich našli ráno pri nástupe do prace. Na ich rozbitie nepoužili votrelci žiadne páčidlo. Chlapci si vymysleli svojský spôsob.  „Použili kameň, tak ako v praveku! A kov, ktorý vyzerá byť, že je pomerne ťažko zničiteľný, tak ten sa im podarilo obrovským kameňom preseknúť,“ hovorí Bibiana Krajníková, riaditeľka ZŠ a MŠ v Nálepkove.

Nikto nič nepočul

Pri tejto práci museli robiť chlapci veľký hluk. No ako to v osadách býva, jej obyvatelia nič nepočuli... A to aj napriek tomu, že dvere, ktoré ničili sa nachádzajú iba par metrov od domov.  „My sme tak spali, že sme ani nič nepočuli,“ tvrdí Žaneta Horvátová, žijúca v susedstve materskej školy. „Do objektu materskej školy sa vlámali traja miestni chlapci vo veku od 14 do 16 rokov,“ informuje Jana Mésarová, hovorkyňa  Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach.

Hostinu si užívali

Chlapci  zjedli sladkosti, pozreli si DVD-čka a vo varnej kanvici sa pokúšali uvariť si zemiaky. Keďže im to nešlo, kanvicu zničili. Neskôr sa k nim pridal aj ich iba 11- ročný kamarát. „Ten mi tvrdil, že bol otcovi kúpiť duhan,  čiže tabak a že keď sa vracal domov, tak videl že v škôlke je svetlo a dvere sú rozbité, tak aj on tam vošiel,“ poznamenáva Bibiana Krajníková, riaditeľka ZŠ a MŠ v Nálepkove.

Zapáčila sa im čistota?

Zaujímavosťou je že, okrem jedla zobrali zlodeji aj čistiace prostriedky. Zostala po nič mydelnička. Chlapci zrejme zatúžili po hygiene aj doma. Tú si však zrejme neužijú, kedže im hrozí ročne väzenie. „Všetci traja už čelia obvineniu z prečinu krádeže. Ich maloletý spolupáchateľ v zmysle trestného zákona nie je trestne zodpovedný,“ konštatuje Jana Mésarová, hovorkyňa  Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach.

 Materská škola musí aj napriek nepríjemnej návšteve zlodejov naďalej fungovať. Chýbajúci riad preto museli okamžite dokúpiť. „Zrejme si neuvedomili, že páchajú škodu a že ničia majetok pre svojich rodinných príbuzných, dodáva  Bibiana Krajníková, riaditeľka ZŠ a MŠ v Nálepkove.

 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA - ilustračné foto

Súvisiace články

Najčítanejšie správy