Jasno
18°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Čo nie je zakázané, je dovolené. Maďarskí pašeráci sa usmievajú
Zdielať na

Čo nie je zakázané, je dovolené. Maďarskí pašeráci sa usmievajú

BRATISLAVA / Polícia zadržala dvoch mužov z Maďarska, ktorí u nás vyrábali drogy. Tým ale ani potom nezmizol úsmev na tvári. Látky, z ktorých drogy vyrábali, totiž na Slovensku podľa našich informácií nie sú zakázané. A preto sú obaja opäť na slobode...

Usmievaví a pokojní pašeráci

"V súčasnej dobe prebieha znalecké skúmanie zaistených stôp. Od tohto výsledku bude závisieť ďalší postup vyšetrovateľa," informovala hovorkyňa polície Andrea Dobiášová. Otec a syn totiž v cele policajného zaistenia strávili len pár hodín. Odhalenie výrobne tzv. dizajnérskych drog v prenajatom dome totiž na obvinenie nestačilo.

Predbežná expertíza zaistených tabliet údajne ukázala, že boli vyrábané z látok u nás zatiaľ nezapísaných do zoznamu zakázaných. Ak teda vynaliezaví výrobcovia narkotík objavia nový, v úvodzovkách kokteil z látok mimo spomínaný zoznam, na jeho výrobcu naša polícia nemá.

Látky zakázané nie sú

Dvaja muži z Maďarska mali zrejme tento slovenský zoznam dokonale naštudovaný. Už v čase domovej prehliadky boli údajne pokojní. Tvrdili, že nič protizákonné nerobia. "Nie sú obvinené žiadne konkrétne osoby. V prípade je aj naďalej vedené trestné stíhanie vo veci," potvrdila Dobiášová.

Podľa našich informácií látky, z ktorých tabletky vyrábali, už v Maďarsku zakázané sú. Aj preto si vraj otec so synom pred necelým rokom vybrali za miesto pôsobenia Slovensko.

Rezortu chýba podnet od polície!

"Je to už naozaj len o tom, aby nám niekto ten podnet dal, že je tu tá látka, ktorá v našom zozname nie je, a je to naozaj veľmi rýchly proces. Lenže my nemáme podnet," tvrdí hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Čižmáriková.

Ten má na rezort podať polícia, ale môže tak urobiť aj bežný občan. Avšak rýchlosť, akou výrobcovia menia v prípade potreby zloženie syntetických drog, je ešte stále evidentne vyššia, akou sa u nás dostanú na čiernu listinu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy