Oblačno
14°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Súd s Milanom Juhászom (52). Vypovedať budú o jeho psychickom stave
Zdielať na

Súd s Milanom Juhászom (52). Vypovedať budú o jeho psychickom stave

PEZINOK / Proces s Milanom Juhászom, mužom podozrivým z krvavej popravy troch ľudí na dvore rodinného domu v Hurbanove, pokračuje aj v utorok. Svoju vinu nepoprel a tak teraz zohrajú dôležitú rolu výpovede znalcov z odboru psychológie a psychiatrie.

Hrozí mu doživotie

Práve výpovede znalcov sú jediné, ktoré si súd vypočuje. Len oni môžu bývalému mestskému policajtovi zabezpečiť nižší trest. Za to, že zastrelil troch ľudí a ďalších dvoch postrelil, mu hrozí až doživotie.

Pomôcť mu môže len to, ak súd zoberie do úvahy jeho zníženú schopnosť rozpoznať nebezpečenstvo svojho konania v čase spáchania skutku. To znalci totiž vo svojich posudkoch uviedli. Otázne je nakoľko súd o tom presvedčia. "Čo sa týka návrhu trestu zo strany prokuratúry, k tomuto sa v tomto štádiu dokazovania nebudem vyjadrovať," uviedol dozorujúci prokurátor.

Juhásza chceli umiestniť na psychiatrii

Celé vyšetrovanie sa pritom nieslo práve v znamení posudkov. Na základe pôvodných záverov znalci navrhovali Milana Juhásza umiestniť na psychiatrii, pretože jeho vedomie malo byť zmätené a zakalené. V hre bola aj nepríčetnosť strelca.

Tú ale znalci napokon nekonštatovali jednoznačne, pretože v konaní strelca malo byť aj racio. A na tom stavia aj prokuratúra, ktorá tvrdí, že Juhász si svoj čin dôkladne premyslel. Napriek tomu je vysoko pravdepodobné, že súd v stredu rozhodne o treste v dolnej hranici, čím sa obžalovaný môže vyhnúť doživotiu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy